DAGENS ETAPE Fuglsang og Astana skal træde ekstra hårdt

Rytterne i Tour de France skal køre en holdtidskørsel på 35 kilometer i dag. En hård opgave – specielt for danskerne på Astana.

Der venter en helt særlig disciplin i dag. Rytterne i Tour de France skal ikke bekymre sig om udbrud, spisezoner, positionskamp i feltet og hvad der ellers hører sig til en helt normal etape. Nej, i dag skal de køre som hold.

På en rundstrækning på 35,5 kilometer i og omkring byen Cholet skal rytterne trække i den helt stramme trikot og hoppe op på enkelstartscyklen. Det gælder nemlig holdtidskørslen, som efter to års fravær vender tilbage i Tour de France.

BMC-holdet vandt, sidste gang disciplinen var på Tour-menuen, og Richie Portes mandskab bliver af eksperterne også spået gode chancer for at gentage bedriften og vinde etapen i Cholet. Førsteudfordrerne til etapesejren er Orica-Scott-mandskabet, som tilbage i 2013 i Nice – da holdet hed Orica-Greenedge - kørte den hurtigst registrerede holdtidskørsel, da de vandt med en gennemsnitsfart på 57,841 kilometer i timen.

For fire af de fem danskere i feltet venter der en ekstra hård dag.

Astana-danskerne Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Magnus Cort og Jesper Hansen mistede nemlig i går en holdkammerat, da spanske Luis Leon Sanchez måtte udgå efter et styrt, og derfor skal holdets resterende syv ryttere træde ekstra hårdt for at holde trit med konkurrenterne.

- Han var udset til at være en af dem, der skulle sætte farten. Så nu får vi alle sammen mindre pause. Det er skide ærgerligt, sagde Jakob Fuglsang i går efter Luis Leon Sanchez’ exit.

Du kan følge etapen i tekst her på dr.dk, høre den i ’Touren på P3’ eller se den i fjernsynet på TV 2. Etapen går i gang kl. 15.05.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk