DAGENS ETAPE Kampen om klassementet starter: Fulgsang melder sig 'tæt på klar' før bjergetape

Etapen til La Planche Des Belles Filles truer med at splitte feltet ad og ruske op i klassementet. Nu skal Fuglsang i ilden.

Hvis du sidder derhjemme og brokker dig over, at den første uge i Touren altid er kedelig, så kan du godt stoppe med det samme.

Syv kategoriserede stigninger, tre i kategori 1 og en afslutning op ad den modbydeligt stejle La Planche Des Belles Filles byder dagens 160,5 kilometer lange etape nemlig på.

Så du skal time dine tissepauser nøje i løbet af eftermiddagen, for der er lagt op til et brag af et cykelløb.

Feltet skal over en lang række nævneværdige stigninger, inden etapen slutter på den meget stejle, La Planche Des Belles Filles.

Klassementet kommer for alvor i spil

På en etape som den i dag kan ingen rytter i feltet gemme sig. De mange højdemeter og høje stigningsprocenter kommer med garanti til at skille de gode bjergben fra de dårlige - og det gælder også klassementsfavoritterne.

Indtil nu har der ikke været de store forskydninger blandt de ryttere, der anses som favoritter til podiet, men i dag er der grobund for, at Jakob Fuglsang og de øvrige favoritter kan angribe hinanden på en af de mange stigninger og vinde dyrebare sekunder i klassementet.

Og det danske podiehåb ser frem til udfordringen:

- Det er en etape, hvor vi finder ud af hvem, der har benene til at køre med om klassementet. Og jeg skal også selv vise de andre, at jeg er der, siger Jakob Fuglsang.

Det bliver formentlig en relativt lille gruppe, som skal køre om sejren på den sidste stigning, og stærke klatrere som Egan Bernal og Mikel Landa kan være bud på en mulig etapevinder.

Men også Jakob Fuglsang har en målsætning om at markere sig positivt.

- Jeg føler mig på omkring 90-95 procent fysisk, så forhåbentlig kan jeg være med til at køre noget flot cykelløb. Jeg vil være godt tilfreds med at tage noget tid fra de andre, sagde han med et smil efter etapen i går.

En vild afslutning på en hård etape

Det er tredje gang en tour-etape slutter på La Planche Des Belles Filles, men det stejle bjerg har alligevel et es gemt i ærmet, når rytterne i år skal slide sig mod toppen.

Der er nemlig tilføjet en ny kilometer, der byder på en umanerlig stejl grusvej, som hidtil ikke har været kørt på i Touren.

Og Michael Valgren kunne allerede mærke smerten i stængerne lidt på forskud, da han rullede af efter 5. etape i går:

- Jeg tænker 'av, mine ben'. I morgen bliver hård, og vi kan vist roligt sige, at jeg er ude af mit terræn. Det handler mest bare om at rulle i mål, hvis man kan snakke om det, på sådan en led etape, sagde han.

Og udover Jakob Fuglsang er der næppe nogen af de danske ryttere, der skal gøre sig forhåbninger om at holde sig til på den afgørende stigning.

Men folk som Michael Mørkøv, Christoffer Juul Jensen og Magnus Cort skal formentlig bruge en hel del kræfter på at hjælpe deres respektive holdkaptajner.

Facebook
Twitter