DAGENS ETAPE Kan udbruddet holde hjem efter supersprinternes mandefald?

Efter nogle hårde dage i bjergene byder fredagens etape på et noget mere medgørligt terræn, hvor favoritterne kan hvile en smule.

Dramaet i Alperne er ovre. Team Sky kom ud af de høje tinder som vinderne, men løbet er i høj grad stadig åbent med bjergene i Pyrenæerne forude.

Fredagens 13. etape er, hvad mange vil kalde for en transportetape. Selvom der ikke er nogle nemme dage i Tour de France, så er denne nok i kategorien for overkommelige.

Det er en dag, hvor udbryderne helt klart har en mulighed for at holde hjem, men det er selvfølgelig også en dag, som mange af sprinterne har sat et kryds udenfor.

Etapeprofilen for 13. etape i Tour de France.

Der er kun to kategoriserede stigninger, og den sidste er 60 kilometer fra målstregen.

Sidste gang Tour de France havde en etape, som sluttede i Valence, var det André Greipel, som vandt etapen. Det var i 2015. Men på torsdagens kongeetape stod han sammen med de dobbelte etapevindere Dylan Groenewegen og Fernando Gaviria af.

Det betyder, at der er langt færre sprintere i feltet. En stor del af ansvaret for at holde det sammen til en massespurt hviler nu på FDJ, der har Arnaud Démare som sprinter og Bora-hansgrohe, der har Peter Sagan. De vil være et par af de helt store favoritter, hvis de skulle komme samlet til mål.

Og så er der jo også danske Magnus Cort, som pludselig er blandt de hurtigste i feltet. Men får han lov af kaptajn Jakob Fuglsang? Det finder vi ud af, når rytterne kommer til Valence.

Facebook
Twitter