DAGENS ETAPE Kuperet terræn åbner for angreb fra danske topryttere

Michael Valgren har på forhånd udset sig dagens bakkede rute som en oplagt mulighed for at jagte en etapesejr.

Med hele ni danske ryttere i årets Tour de France er forudsætningerne for dansk succes i verdens største cykelløb ikke så ringe endda.

Og dagens etape kan meget vel blive en af dem, hvor klaphatten skal findes frem og pulsen skal helt op det i det rød/hvide felt, når vinderen skal findes.

Michael Valgren har nemlig ikke lagt skjul på, at han har sat et stort kryds ud for 5. etape. Og med tanke på, at ruteprofilen også passer flere af de andre danskere, så lover det godt for muligheden for, at en dansker kører med om etapesejren.

- Det er om at gribe chancen. Jeg håber, at benene er gode, og at et udbrud vil være muligt. Så må vi se, om det kommer til at holde hjem. Jeg vil helt sikkert holde mig til, siger Michael Valgren.

- Jeg må prøve at læse og analysere løbet til at starte med, for at se om det er tre mand, der kører væk, eller om det måske er seks-syv mænd, der får lov, så vi har en chance for at holde hjem. Så vil jeg holde mig til, hvis benene er til det, siger han.

En klassisk udbryder-etape

Det bliver en bakket affære, når feltet i dag skal fra Saint-Dié-des-Vosges til målbyen Colmar.

De 175,5 kilometer byder på fire kategoriserede stigninger, og etapen bliver for hård til, at de lidt tungere sprintertyper kommer til at køre om sejren.

Her kan du se den bølgede etapeprofil for 5.etape.

Derfor er etapen skræddersyet til lykkeridere, der formentlig vil forsøge at vriste sig fri af feltet og køre mod mål i en mindre gruppe.

En disciplin, der passer både Michael Valgren og Søren Kragh Andersen godt, men hvor man på ingen måde må glemme ryttere som Niki Terpstra, Wout van Aert eller Greg van Avermaet.

Sprintere som Michael Matthews og Peter Sagan har dog ofte vist bjergben til at komme med op over dagens stigninger, så det er ikke utænkeligt, at et udbrud vil blive holdt i kort snor af Team Sunweb og Bora-hansgrohe.

- Der er et scenarie, der hedder, at et udbrud får lov til at køre, og det kunne godt være meget interessant. Men der er flere hold som Sunweb, der kan køre det ind igen, fordi de har en hurtig mand, der godt kan køre med op over, siger Mads Würtz Schmidt fra Katusha.

Også Deceuninck-Quick Step vil have en interesse i at holde samling på feltet, så den førende rytter, Julian Alaphilippe, kan holde sin gule førertrøje. Klassementet er stadig forholdsvis tæt. Det kan gøre det endnu sværere for et udbrud at komme fri, da mange hold i feltet vil arbejde for, at en større gruppe kommer samlet til mål.

Jakob Fuglsang og de øvrige forhåndsfavoritter skal sørge for at sidde godt placeret på de sidste stigninger og komme med hovedgruppen til mål uden at tage chancer.

Facebook
Twitter