DAGENS ETAPE Så er bjergene her! Barske Alper åbner klassementsfesten

Alperne er kommet til Tour de France på den 10. etape, og det gør, at favoritterne nu for alvor kan starte jagten på den gule trøje.

Den kritiske seer vil argumentere for, at ventetiden på bjergene har været længere end nogensinde. Ni etaper uden de helt vilde højdepunkter, hvor sprinterne specielt har været i fokus har gjort den kræsne fan sulten efter stigningsprocenter.

Men nu er de her! Efter en velfortjent hviledag åbner Tour de France for alvor op tirsdag. Foran venter hele fem kategoriserede stigninger, hvoraf tre af dem er kategori et, mens der også er en enkelt uden for kategori.

Etapeprofilen for 10. etape af Tour de France.

De flestes øjne er nok rettet mod de to sidste stigninger Col de Romme og Col de la Colombiere, hvor toppen af den sidstnævnte ligger 14 kilometer fra målstregen i Le Grand-Bornand.

Men midtvejs på ruten ligger Montée du Plateau des Glières, der er den første uden for kategori i årets udgave. Den er kun seks kilometer lang, men den stiger altså med skræmmende 11,2 procent i gennemsnit.

Derudover har den et grusstykke på to kilometer, som måske kan skabe lidt uro i feltet.

Afslutningen med Col de la Colombiere og dernæst en målstreg i Le Grand-Bornand er blevet brugt flere gange før. Blandt andet i 2009, hvor Alberto Contador røg i jerngreb med Andy og Frank Schleck, der dengang kørte for Bjarne Riis.

De tre ryttere fulgtes ad til målstregen, hvor spurten lugtede en smule af en aftale mellem de tre parter. Frank Schleck vandt etapen.

Du kan følge etapen i Touren på P3, herinde på dr.dk/sporten eller se den på Eurosport eller TV 2. Du kan også følge op på hele etapen om aftenen i AftenTour på DR1, hvor vi giver dig alle højdepunkter og reaktioner fra de vigtigste ryttere.

Facebook
Twitter