DAGENS ETAPE Så er det ved at være sidste chance, Michael Valgren!

I dag har Michael Valgren og andre lykkeriddere chancen for at stikke af fra feltet.

Det er Frankrigs nationaldag, Bastilledagen, og Tourens ruteplanlæggere har anstrengt sig for at iscenesætte hjemmebanehelten Romain Bardet.

Etapen har mål i AG2R-profilens hjemby, Brioude, så han er nærmest presset til at vise flaget. Men det kommer han næppe til. Kræfterne skal formentlig spares til de større bjerge, hvor franskmandens ambitioner om at være med i toppen af klassementet skal fuldbyrdes.

Etapen bliver formentlig afgjort på den sidste stigning, der ligger bare 12,5 kilometer fra mål. (Foto: Le Tour © Le Tour) (Foto: Johan Haarløv DR)

Nej, i dag er – ligesom i går – en dag for feltets lykkeriddere.

Med tre kategoriserede stigninger på vejen fra Saint-Étienne til Brioude er etapen formentlig for hård for sprinterne, men for blød for klassementsrytterne. Med andre ord er det lige en etape for Michael Valgren.

Den danske Dimension Data-rytter har endnu ikke haft held med at komme i udbrud, men i dag har han altså en ny god chance. Ja, måske endda sidste chance.

Ser man på etapeprofilerne for de resterende etaper i Touren, er der nemlig ikke mange tilbage, der ligger til udbrydertyper som Valgren.

17. etape til Gap er en undtagelse, men ellers står den enten på høje bjerge eller forholdsvis flad landevej, som sprinterne allerede nu vil glæde sig til.

Lykkes det Valgren at slippe afsted fra feltet med et par udbryderkompagnoner, skal det afgørende slag stå på den sidste 3. kategori-stigning, Côte de Saint-Just, 12,5 kilometer før mål.

Fra toppen går det stort set ned ad bakke hele vejen til mål i Brioude. Hvis en rytter formår at komme over toppen med selv et lille forspring, bliver han altså svær at hente.

Facebook
Twitter