DAGENS ETAPE Sidevind, stress og nye forskydninger i klassementet?

Tour de France-menuen står i dag på sidevind og en afslutning, der passer Magnus Cort.

Tour de France kom i gang med en langt mere begivenhedsrig etape, end hvad etapeprofilen ellers lagde op til, og det skal vi håbe på igen i dag.

Umiddelbart er der nemlig ikke de store dikkedarer eller det, der ligner, på de 182 kilometer fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-Sur-Yon. Men præcis som på lørdagens etape køres der tæt på havet ved den franske vestkyst, der er kendt for at være særdeles vindblæst, og danske Jakob Fulgsang forventer en stresset dag i sadlen:

- De næste etaper bliver ikke mindre nervøse end første etape, for der kommer vind. Først skal folk lige have en reminder om, at der faktisk kan ske noget, og så bliver det først rigtig kaos, siger Fuglsang.

Der er en enkelt kategori 4-stigning først på etapen, men ellers ligner det endnu en lækkerbisken for feltets sprintere.

Afslutning passer Cort

Og hvis vinden tager fat, er det ikke for meget at håbe på et cykelløb, hvor toprytterne vil forsøge at skabe forskydninger i klassementet og udnytte sidevinden til egen fordel.

Afslutningen er endnu engang flad, dog med en lille hældning, der kunne tænkes at passe Magnus Cort.

Astana-rytteren fik dog ikke lov til at køre sin egen chance på første etape, hvor han i stedet skulle sørge for at holde Jakob Fuglsang ude af problemer. Et job, der gik over al forventning. Fuglsang sluttede etapen på niendepladsen og tog 50 sekunder på Tour-favoritten Chris Froome.

Du kan se dagens etape i fjernsynet på TV 2, høre den i ’Touren på P3’ eller følge den i tekst på dr.dk

Facebook
Twitter