DAGENS ETAPE Stejle procenter afløses af promille: Champagnekørsel slutter på berømt boulevard

Kampen om placeringerne i klassementet er lukket, så nu gælder det bare om at vinde en af de mest prestigefyldte etaper i Tour de France.

Så er vi nået til det sidste lille kapitel i årets Tour de France. Det er et af den type kapitler, hvor man bare hopper til slutningen, fordi spændingen kommer til at ske der.

Selvom etapen er 128 kilometer, så bliver det først, når hele feltet ankommer til Champs-Élysées med omkring 55 kilometer til mållinjen, at spændingen for alvor tager fat.

De første godt 70 kilometer bliver nemlig den sædvanlige paradekørsel, hvor der bliver delt et par små glas champagne og taget sejrsbillederne af podiet og trøjerne.

Mon ikke også, at man kommer til at se det colombianske flag omkring vinderen Egan Bernal en del gange, da det jo er første gang i historien, at en colombianer vinder løbet samlet.

Alexander Vinokourov er den seneste, som har formået at køre alene i mål på Champs-Élysées. Se referat af etapen fra 2005.

Men promillen må altså ikke blive for høj, fordi de skal trods alt lige over målstregen i Paris først.

Andet end massespurt ville være en overraskelse

Her forventer alle, at det ender med en massespurt, og det er der god grund til. Det er nemlig ikke sket siden 2005, at det er endt med andet end en spurt.

Alexander Vinokourov formåede at tage fusen på alle og køre alene i mål tilbage i 2005, og det er virkelig en særhed, når det sker. Siden første besøg på Champs Élysées i 1975 er det kun sket seks gange, at en rytter har kørt alene i mål.

(Foto: Letour © Letour)

Se ruteprofilen for den 21. og sidste etape af årets Tour de France.

Derfor ryger øjnene mod løbets bedste sprintere, hvor Elia Viviani, Caleb Ewan og Dylan Groenewegen er de umiddelbare favoritter.

Men så sent i løbet er forskellen ikke så stor mellem rytterne i spurter, og derfor bliver man nødt til at tage andre kandidater med ind i billedet.

Norske Alexander Kristoff vandt på boulevarden sidste år og skal derfor også medregnes. Peter Sagan har aldrig vundet på Champs-Élysées, så det vil han nok gerne ændre på.

Med danske briller får Kasper Asgreen og Michael Mørkøv nok mest opmærksomhed i forbindelse med at hjælpe Viviani, men eftersom det er Lars Baks sidste Tour de France, så kan du være sikker på, at han vil gå i angreb.