DAGENS ETAPE Tourens første seriøse rynker rammer rytterne

Tour de France-feltet skal for første gang i denne udgave over nogle lidt mere krævende stigninger.

De store bjerge er stadig ude i fremtiden, men onsdag kommer de første små udfordringer for de ryttere, som ikke er fan af stigningsprocenter. Feltet skal nemlig over fem kategoriserede stigninger mod afslutningen.

Selvom ingen af dem er mere udfordrende end en kategori tre, så minder terrænet på onsdagens etape i Bretagne om Ardenner-klassikerne i foråret. Det er nemlig meget kuperet med korte stejle stigninger.

Afslutningen er heller ikke helt flad, hvor den sidste kilometer stiger med et gennemsnit omkring de fem procent. Selvom det ikke er nok til at komme af med ryttere som Peter Sagan og Sonny Colbrelli, så vil de tungeste sprintere få det svært.

Sagan er derfor også den helt store favorit til etapen, og det må regnes til at være en god dag for ham til at udbygge føringen i den grønne trøje, da det kan blive svært for konkurrenten Fernando Gaviria at sidde med, uden man helt skal udelukke det.

Spørgsmålet er så, om favoritterne også vil forsøge at gøre en forskel i forhold til hinanden. Det er helt sikkert en dag, hvor der vil være kamp om at sidde helt fremme i feltet.

Du kan se etapen i fjernsynet på Eurosport eller TV 2. Du kan også lytte til den i Touren på P3 eller følge den på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter