DAGENS ETAPE Udbryderne slikker sig om munden: Hård stigning vil teste de trætte

Et par udfordrende stigninger gør, at ingen kan slappe af på dagens etape, men det er nok svært at se favoritterne rykke på sig.

Der er få stille dage i Tour de France, men tager man de sidste fire kilometer ud af lørdagens etape, så var det en dag i det lave tempo med et felt, der sneglede sig afsted. Så ville mange jo gerne sige, at det ændrer sig søndag på 15.etape, men det peger pilen ikke hen mod.

Det bliver nok snarere for anden dag i træk, at man skal rykke øjnene mod et udbrud og håbe på, at der sniger sig nogle store navne med der. Måske en dansker eller to?

Søndagens rute er nemlig det bedste eksempel på en såkaldt udbrudsetape. Den er alt for hård til sprinterne, men samtidig er de stejle stigninger nok for langt fra mål til at friste klassementsrytterne til at angribe.

Toppen af dagens helt store mundfuld, Pic de Nore, er nemlig mere end 40 kilometer fra målstregen, så det vil være svært at holde konkurrenterne bag sig, hvis man forsøgte med noget.

Her er etapeprofilen for 15. etape i årets Tour de France.

Stigningen er ellers helt ny i Tour de France, men den er bestemt ikke nem. Med 12,3 kilometer og en gennemsnitlig stigningsprocent på 6,3 ville den normalt kunne skabe splid i klassementet.

Hvem går i udbrud?

Den største favorit til etapen må endnu engang siges at være Julian Alaphilippe, hvis han altså ikke er så træt efter udbruddet og andenpladsen lørdag.

Men det er også en dag, hvor danskerne igen kan være i spil. Både Michael Valgren og Magnus Cort har nævnt etapen som en mulighed for dem.

Jeg forventer, at det bliver et udbrud igen, og så forventer jeg at få lov til at se, om jeg kan ramme det, siger Magnus Cort.

Den hårdeste stigning på 15. etape er Pic de Nore.

Jeg er spændt på at se, om benene er der, fordi jeg vil jo rigtig gerne prøve. Men hvis de ikke er det, så er jeg sikker på, at Cort vil være der til at køre med, siger Michael Valgren.

Etapen er 181,5 kilometer og har udover den hårde Pic de Nore-stigning også to andre kategoriserede stigninger inden da. Det er den sidste etape inden hviledagen mandag.

Du kan følge etapen i Touren på P3 eller på dr.dk/sporten. Du kan også se den i fjernsynet på TV 2 eller Eurosport.

Samtidig kan du følge op på alt, hvad der skete i løbet af dagen i AftenTour på DR1 klokken 21.15.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk