Dansk charmeoffensiv for Tour-starten fortsætter: ’Vi har både medvind og et forspring'

Kampen for at få Tour de France til Danmark i 2021 fortsætter, og i dag var Frank Jensen på besøg hos Tour-feltet før etapestart.

Frank Jensen, overborgmester i København, og Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France. Foto: Claus Bonnerup/Scanpix 2018 (Foto: Claus Bonnerup © Scanpix)

Verdens største cykelløb på de danske gader. For mange lyder det næsten for godt til at være sandt, men der er pile, som peger imod, at det altså kan ske.

Tirsdag mødes løbsdirektør Christian Prudhomme nemlig igen med den danske delegation bag buddet heriblandt Københavns overborgmester Frank Jensen før starten på den fjerde etape af Tour de France.

- Jeg bliver mere og mere overbevist om, at vi får Touren til Danmark i 2021, lyder det fra Frank Jensen fra startbyen La Baule.

Den danske delegation brugte tirsdag formiddag på at gå rundt i startområdet for at få et billede af, hvordan det ser ud og for endnu engang at få en snak med Christian Prudhomme om de danske muligheder.

- Vi bliver hele tiden bekræftet i, når vi taler med Christian Prudhomme og ASO-ledelsen, at vi ligger rigtig godt til med vores bud for at få Tour de France til Danmark. Det ville være fantastisk stort, hvis det kunne lykkes at få verdens største cykelløb til verdens bedste cykelland, siger Frank Jensen.

- Vi ved jo godt, at det er en hård kamp, og det er også derfor, at det er vigtigt for Tour-ledelsen, at kan blive ved med at bygge tillid op til os. Det er også derfor, at jeg er her inviteret af Prudhomme, forklarer han.

Det ser fornuftigt ud

Ruten ville byde på tre danske etaper i Tour de France 2021. Først ville en prolog foregå i Københavns indre gader. Den første etape ville gå fra Roskilde over Storebæltsbroen til Odense, mens den anden etape ville starte i Vejles kuperede terræn og gå ned til Sønderborg.

Og en af de bærende kræfter bag kampen for at få Touren til Danmark er Alex Pedersen. Han er utrolig optimistisk omkring, at det vil ske i 2021.

- Jeg vælger at sige, at vi står 1000 metermærket. Vi har medvind og et lille forspring, men om vi holder til mål, det ved vi i det første kvartal i 2019, hvor de afgør, hvor starten skal være i 2021. Personligt synes jeg, at det ser fornuftigt ud, siger Alex Pedersen.

Christian Prudhomme har tidligere udtrykt stor kærlighed for, hvor meget cykling fylder i den danske hverdag. Den danske kærlighed for at cykle i skole og til arbejde, vil løbsdirektøren rigtig gerne sammenkoble med at bringe verdens bedste cykelryttere til Danmark.

Men så kan man til gengæld se med bekymring på, hvordan løbet kan blive flyttet fra Sønderborg til Frankrig efter den anden etape. Det handler ikke bare om hold og ryttere, men lige så meget om den kæmpe reklamekaravane samt TV-produktionen.

- Den helt store knast er, at fra den danske til den franske grænse er der omkring 800 kilometer. Det er en kæmpe udfordring, som vi ikke kan løbe fra. Jeg synes dog, at vi er kommet med så mange gode ideer til, hvordan det kan løses, at vi tror på, at det kan lade sig gøre, forklarer Alex Pedersen.

De danske ryttere i årets Tour de France-felt har fingrene krydsede for en dansk Tour-start, da de kan forestille sig, hvad det vil betyde for dem.

- Det ville være kæmpe stort. Jeg tror, at det ville være sjovt for alle. Specielt for os ryttere, og det er noget, man rigtig gerne ville deltage i, forklarer Magnus Cort.

- De har jo gjort det før, selvom der måske skal lægges en hviledag ind tidligt. Men det ville være en stor drøm for mig som rytter. Jeg ser det meget gerne ske, siger han.

- Jeg tror på, at det ville være fedt for hele Danmark. Det er jeg sikker på. Jeg satser på, at jeg skulle være med, hvis det lykkes, lyder det fra Astana-kaptajnen Jakob Fuglsang.

Det bliver afgjort i foråret 2019, hvor Tour de France vil starte i 2021.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter