Dansk sportsdirektør i gul jubel: 'Det er næsten helt ubeskriveligt'

Giulio Ciccones gule førertrøje vakte jubel hos Trek - Segafredos danske sportsdirektør.

Giulio Ciccone er ny mand i gult efter 6. etape af Tour de France. Foto: JEFF PACHOUD / AFP (Foto: Jeff Pachoud © Scanpix)

Der var grus under hjulene, men ikke grus i maskineriet, da italienske Giulio Ciccone krydsede målstregen op ad La Planche des Belles Filles på den afsluttende del af 6. Tour de France-etape.

Godt nok måtte Ciccone se etapesejren glippe til belgiske Dylan Teuns, men Trek - Segafredo-rytterens anstrengelser på det grumme grusunderlag var alligevel det hele værd. Han fravristede nemlig Julian Alaphilippe sin tilværelse i gult og stiller derfor i morgen til start i løbets førertrøje.

Og det bragte, selvfølgelig, det helt store smil frem hos holdets danske sportsdirektør, Kim Andersen.

- Det er en kæmpe bonus. Den gule førertrøje havde vi nok ikke lige regnet med. Vi kunne godt se, at det var muligt, men vi ville også gerne vinde etapen. Man skal også huske på ikke at tage munden alt for fuld. Så vi er stolte og glade over at få den gule førertrøje, fortæller Kim Andersen til DR Sporten.

Bag rytterne, bag feltet, kører han og de andre hold i deres respektive holdbiler i nummereret orden. Og med Ciccones gule trøje kører også sportsdirektøren frem i feltet.

- Det er næsten helt ubeskriveligt. Vi havde bil nummer 18 i dag (torsdag, red.) og i morgen kører vi forrest. Det kommer virkelig til at betyde meget, og det ser også ud til, at Richie Porte (Trek - Segafredo-kaptajnen, red.) er rigtig godt kørende. Han kunne sidde med de bedste op ad La Planche des Belles Filles, så vi går fortrøstningsfulde ind til den kommende tid, lyder det positivt fra Kim Andersen.

Gul trøje er også lig med øget pres og opmærksomhed. Heldigvis kan Trek - Segafredo se frem til hjælp fra feltets tempokonger i første omgang, vurderer sportsdirektøren.

- Fredag under 7. etape har vi sprinterholdene til at hjælpe os, og så kommer de to etaper i Massif Central. Vi tager i morgen først, og nu nyder vi lige i aften at have den gule førertrøje, og så tager vi det derefter.

Og hvordan nyder man så en gul trøje?

- Champagne eller rødvin, det må de selv om, men det skal fandeme nydes. Undskyld, jeg siger det, griner Kim Andersen.

Du kan se et referat af etapen herunder.

Facebook
Twitter