Dansker er podiepige under Touren: 'Der er meget prestige i det i Frankrig'

Eloïse Steen fra København er podiepige og værtinde for Skoda under Tour de France.

Hun har tidligere været værtinde ved Danmark Rundt og VM i ishockey, og nu har 26-årige Eloïse Steen samme tjans for Skoda under verdens største cykelløb, Tour de France.

Og selvom opgaverne er mange af de samme som bilproducentens ansigt udadtil i de franske målbyer, kan opmærksomheden alligevel mærkes i kroppen, når først hun skal på podiet og overrække den grønne pointtrøje.

- Den første dag var jeg nervøs. Man har slet ikke tid til at finde sig til rette. Man går der ud på podiet, er der i fem sekunder, så det er lidt specielt. Men jeg er ikke nervøs mere, siger Eloïse Steen.

Hun er debutant og én af fire værtinder og podiepiger for Skoda, og nye aspiranter til jobbet skal ikke regne med at overtage lige med det første: De unger kvinder vender tilbage år efter år.

- Jeg tror, der er meget prestige i det her i Frankrig. Pigerne for de andre trøjer har været på de sidste fire eller syv år, så de bliver ved. Der er ikke så meget udskiftning. Det er heldigt, at der har været den ene plads til mig, for jeg er én af de eneste nye.

Ved flere cykelløb er podiepigerne blevet droppet. Det gælder eksempelvis i Vuelta a España, hvor længere tids kønsdebat fik løbsledelsen til at træffe beslutningen om at gå væk fra traditionen.

Under dette års Tour de France blandede Quicksteps danske sportsdirektør Brian Holm sig i debatten med en omdiskuteret klumme.

Han var torsdag gæst i AftenTour på DR1 og gav sit besyv.

- Det er jo blandt andet derfor, vi elsker Tour de France. Det hører sig til. Det kan blive en rigtig lang diskussion… Vi kan se pigerne, de er faktisk stolte af arbejdet, og jeg synes, det klæder cykelløbet.

- Hvis kvinderne kører Tour de France, kan det være en pæn herre, som står oppe og kysser dem. Det er ligesom champagnen: Det er en del af cykelløbet.

Se indslaget med den danske podiepige Eloïse Steen øverst i artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter