Danskerne ønsker øget doping-fokus

Otte af ti danskere ønsker, at medierne har stor fokus på doping under Tour de France.

Der er igen særlig fokus på dette emne omkring Tour de France. (Foto: Patrick Seeger © Scanpix)

Danskerne ser gerne, at medierne under årets Tour de France skruer op for dækningen af dopingrelaterede emner. Det viser en meningsmåling, Voxmeter har lavet for Ritzau.

Ofte har man hørt, at medierne fokuserer for meget på doping og for lidt på det sportslige og begejstringen over cykelrytternes præstationer.

Lance Armstrongs dopingsag, anklagerne mod Bjarne Riis og meget andet, som er foregået siden sidste års Tour de France, har måske ændret den holdning.

I hvert fald siger over 77 procent af de adspurgte i meningsmålingen, at de gerne ser et kraftigere fokus på doping i årets Tour de France, som indledes på Korsika lørdag.

Lidt mere end 13 procent synes, det er en dårlig idé, hvis medierne fokuserer mere på doping end tidligere. Resten svarer "ved ikke".

I Danmarks Cykle Union har dopingtolerancen været særdeles lav i årevis, og her glæder tallene unionens formand, Niels Sørensen.

- Det er jo konsekvensen af cykelsportens historik. Vi synes, det er helt fint, for vi tror ikke på, at sporten bliver renere af, at man fortier doping.

- Måden, vi bedst får ryddet op på, må være, at alle tager et ansvar, siger Niels Sørensen, som til gengæld håber, at pressen vil fokusere på doping på en seriøs måde.

- Udgangspunktet skal ikke være, at alle cykelryttere mistænkes for doping.

Gæster skal tale om dopingDanskerne kan som vanligt følge cykelrytternes anstrengelser dagligt på TV2. Her siger souschef på TV2 Sporten, John Jäger, at seerne også kan forvente mere fokus på doping. I hvert fald det fokus, som er nødvendigt.

 - Vi har eksempelvis inviteret et par unge cykelryttere som studiegæster og forberedt dem på, at de ikke må have en forskrækkelse i forhold til at tale om doping. Vi har også en dopingekspert til rådighed i hele perioden. Han vil blandt andet have en brevkasse.

John Jäger er på linje med DCU-formand Niels Sørensen. TV2 vil slå det stort op, hvis der er dopingsager, men det bliver ikke TV2, som anklager alle, der kører stærkt for at være dopede.

- Det er ikke vores stil. Vi kommer ikke med blod i mundvigene og vil afsløre en dopingsynder om dagen. Men opstår der sager, er vi klar til og gearet til at konfrontere dem, siger han.

Det handler ifølge John Jäger om at finde en balance, som danskerne kan holde ud.

- I kommentatorboksen taler vi om cykelløb. Det er ikke vores stil at sige: "Han kører stærkt, han må være dopet". Jeg synes heller ikke, at det første spørgsmål til etapevinderen skal være, om han er dopet.

- Til gengæld taler vi gerne om doping i studiet. Alt det, som er nødvendigt.

* 1000 danskerne er blevet spurgt om følgende:

- Mange medier har i år varslet mere fokus på doping end tidligere år i forbindelse med Tour de France. Er det en god idé?

Sådan svarede de:

Ja: 77,5 procent

Nej: 13,3 procent

Ved ikke: 9,2 procent

 /ritzau/

Facebook
Twitter