Det danske håb på Champs-Élysées: 'Den ultimative etape at vinde'

Magnus Cort håber at kunne gøre sig gældende i Paris på den største sprinter-scene af alle.

Magnus Cort håber at køre med om sejren på Champs-Élysées. EUTERS/Stephane Mahe (Foto: Stephane Mahe © Scanpix)

Han har allerede skrevet sig ind i historiebøgerne, Magnus Cort.

Som den første, danske etapevinder i Tour de France siden Nicki Sørensen i 2009, har han slået sit navn fast i både dansk og international sammenhæng.

Men bare fordi, at der nu blot er paradekørsel, champagne og gode fotomuligheder tilbage på programmet, så betyder det ikke, at Magnus Corts Tour de France er overstået.

Sprinternes helt stor slag, opløbsstrækningen på Champs-Élysées, mangler som den sidste brik i puslespillet stadig, og der har den 25-årige bornholmer tænkt sig at køre sin chance.

- Jeg regner med, at det bliver en massespurt, og det er også det, jeg vil gå efter. Men vi skal lige have styr på taktikken i forhold til, om nogen skal i udbrud, eller om jeg får fuld støtte, siger Magnus Cort, der drømmer om at være med helt fremme, når tingene skal afgøres.

- Det er den største scene, og det har jeg også tænkt længe inden jeg kom til Touren. Det er et legendarisk sted at vinde et cykelløb, og det er nok den ultimative etape at vinde, så det kan ikke blive større, siger Cort, der skal forsøge at snige sig forbi store navne som hjemmebanehelten Arnaud Démare, Peter Sagan og Alexander Kristoff.

Feltet ruller mod Paris klokken 16.00, og forventes at ramme Champs-Élysées omkring klokken 18.00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk