Det danske Tour-eventyr fortsætter med etapesejr til en tårevædet Cecilie Uttrup Ludwig

Cecilie Uttrup Ludwig vandt tirsdag tredje etape af kvindernes Tour de France.

Iført Dannebrog blev Cecilie Uttrup Ludwig tiljublet som etapevinder i kvindernes Tour de France. (Foto: Jeff Pachoud © Ritzau Scanpix)

Søndag sluttede herrernes Tour de France med en dansker øverst på podiet, da Jonas Vingegaard triumferede i den gule trøje.

Samtidig begyndte kvindernes første udgave af verdens største cykelløb, og tirsdag er der igen en dansker på det øverste trin af podiet.

Cecilie Uttrup Ludwig var stærkest på afslutningen af tredje etape, hvor hun lå blandt favoritterne i den forreste gruppe.

Danskeren spurtede fra alle konkurrenter, krydsede stregen først og kunne lade sig hylde på podiet som etapevinder i Touren.

Hverken med armene strakt i vejret på podiet eller ved målstregen for verdenspressen kunne den danske cykelstjerne holde glædestårerne tilbage.

- Jeg er bare så glad. Det er bare så fedt. Åh, manner, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Tidligere på sommeren vandt Uttrup Ludwig det danske mesterskab i linjeløb, og derfor var hun iklædt Dannebrogstrikoten, da hun kørte fra favoritgruppen, hvor også løbets førende kvinde, hollænderen Marianne Vos, var med.

Cecilie Uttrup Ludwig lå midt i favoritgruppen, inden hun rykkede fra alle konkurrenter i et uimodståeligt tråd. (Foto: Jeff Pachoud © Ritzau Scanpix)

Bjergbenene svarede igen

Tirsdagens etapesejr er lidt af en revanche for den 26-årige dansker, der mandag havde en mindre succesfuld dag på kontoret.

Her styrtede hun på Tourens anden etape og tabte knapt halvandet minut i det samlede klassement.

Tidligt på dagens etape så det heller ikke ud til, at det skulle blive til dansk triumf.

Uttrup Ludwig lå et stykke efter favoritterne, der havde indhentet udbrydere ad flere omgange.

På samme måde fik danskeren på imponerende vis indhentet feltets stærkeste ryttere inden afslutningen.

- Hvor var det bare en lortedag i går. Jeg styrtede og tabte tid. Op i numsen med den.

- Så jeg tænkte, at nu skal jeg dæleme vise dem. Vi blev ved med at kæmpe, og nu står vi her som etapevindere i Tour de France, siger hun.

Du kan se et udklip af interviewet med den danske cykelrytter i videoen herunder.

Tirsdagens tredje etape var 131 kilometer lang og strakte sig fra Reims til Épernay.

Undervejs var der fire stigninger inden opløbsstrækningen, som også gik opad. En afslutning, der på forhånd passede godt til den bjergglade rytter.

- Vi har aftalt at tage en dag ad gangen, men hvor er det bare fedt. Vi viser, at vi bliver ved med at kæmpe, og Touren er langt fra slut endnu, siger danskeren, der kører for det franske hold FDJ-Suez-Futuroscope.

Efter den intense afslutning tog Cecilie Uttrup Ludwig sig en velfortjent slurk sodavand. (Foto: Jeff Pachoud © Ritzau Scanpix)

Efter dagens store triumf er danske Cecilie Uttrup Ludwig nummer 10 i det samlede klassement.

Hollandske Marianne Vos fører fortsat og har 1 minut og 48 sekunder ned til danskeren.

Kvindernes Tour de France består af otte etape og slutter på søndag. Allerede onsdag er der igen god grund til at skrue bjergbenene på for Uttrup Ludwig og løbets to andre danskere, Emma Norsgaard og Julie Leth.

Fjerde etape byder nemlig på 126 kilometer og fem stigninger, men der venter også grusveje for feltets ryttere.

- I morgen bliver en superhård dag, hvor alt kan ske. Vi skal være helt fremme, og det bliver spændende at se. Jeg glæder mig, siger etapevinderen.