DR udvider Tour-dækningen

Aftentour på DR1 udvides så der er plads til både Tour-dækning og løbets skyggesider.

Jacob Panum og Signe Vadsgaard er værter på Touren på P3, og Henrik Liniger (tv) guider dig gennem løbet fra Frankrig. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR Sporten)

DR Sporten dækker også i år Tour de France tæt og udvider endda sendetiden på flere medier under årets jubilæumsløb i Frankrig.

AftenTour på DR1 udvider sendetiden og giver med en halv times sendetid både plads til dagens etape, men også skyggesiderne af den fascinerende cykelsport.

- Vi har i DR en lang og stolt tradition for at sætte fokus på doping i cykelsporten lige fra dokumentarprogrammet "Tavshedens Pris", der var stærkt medvirkende til at sætte international fokus på doping til P3s "Rolf er ren"-kampagne, så den kritiske vinkel er ikke ny for os.

- Samtidig er vores dækning af løbet drevet af begejstringen, og rytternes præstationer dækkes ud fra forventningen om, at de er rene, indtil der er beviser for det modsatte, siger DRs sportschef Tine Bendix.

Fra 29. juni og frem til løbets afslutning d. 21. juli sender AftenTour på DR1 hver aften. Og programmet vil altså både fokusere på de fascinerende dueller på de franske landeveje og på de kritiske forhold i en sport, der fortsat døjer med troværdigheden.

Søren Reedtz er vært på Aftentour, der sender live fra Frankrig hver aften (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

Web-reporter og lyden af den gule trøje

Det er ikke kun på tv, at DR satser ekstra på Touren i år. For første gang har DR Sporten en web-reporter i Frankrig, der på dr.dk/sporten giver sine helt særegne oplevelser af, hvad der foregår omkring Tour de France. Valget er faldet på den normale radioreporter Morten Hausborg, der allerede er ved at varme op til løbet på Twitter.

Og dagens etape bliver selvfølgelig dækket live i tekst på dr.dk samt i radioens P3, der hver eftermiddag fra klokken 14-18 giver dig lyden af den gule trøje.

Værter på P3 er Signe Vadgaard og Jacob Panum, og som altid er det med DRs cykelkommentator Henrik Liniger, der er sendt til Frankrig.

Søren Reedtz er vært på Aftentour, der sender live fra Frankrig hver aften (Foto: Hausborg på Twitter)
Facebook
Twitter