Efter frikendelse: 'Antipatien mod Froome står endnu stærkere i Frankrig'

DR Sportens cykelkommentator, Henrik Fallesen, mener, at Chris Froome får en hård modtagelse i Frankrig.

Chris Froome er blevet frikendt af UCI og Wada og stiller derfor til start. / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE (Foto: LIONEL BONAVENTURE © Scanpix)

Mandag blev det slået fast, at Chris Froome (Team Sky) kommer til at køre Tour de France.

Froome, der har vundet Tour de France fire gange tidligere, fik af Den Internationale Cykelunion (UCI) beskeden om, at organisationen i fællesskab med Wada var nået til bunds i undersøgelsen af Froomes høje salbutamol-tal fra Vuelta España i september 2017.

Herefter bød løbsarrangøren Amaury Sport Organization (ASO) også Chris Froome velkommen tilbage.

Men Chris Froome kommer til at få en hård landing, spår DR Sportens cykelkommentator, Henrik Fallesen.

- Den her sag kommer helt klart til at betyde, at Chris Froome bliver mødt af en endnu større mængde kritik og råb fra vejene. Franskmændene har det i forvejen stramt med, at ingen franskmand har vundet løbet siden Bernard Hinault, så når det er en udlænding, der år efter år vinder, så strider det mod deres instinkt, siger Henrik Fallesen.

- Når Froome så samtidig har haft den her sag kørende, så er antipatien mod ham i Frankrig blevet endnu stærkere, og der er ingen tvivl om, at Froome får tre meget lange uger på landevejene i Frankrig, siger Fallesen.

Mangler stadig forklaring

Henrik Fallesen påpeger dog, at der ligger en væsentlig opgave for UCI inden Tour de France ruller fra lørdag.

Tidligere er ryttere som italienske Alessandro Petacchi og Diego Ulissi begge blevet dømt for lavere salbumatol-værdier end Froome, og det skylder UCI at give en forklaring på.

- Der er andre ryttere, som har fået månedlange karantæner for at have det her stof i kroppen, så vi mangler stadig at finde ud af, hvorfor Chris Froome er blevet frikendt. Det bliver UCI's allerstørste opgave frem mod Tour de France – at få forklaret, hvorfor Froome skal frikendes, når andre ikke skal, siger Henrik Fallesen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk