En podieplads til den danske mester vil sætte et perfekt punktum for en suveræn cykelsommer

På Tourens sidste dag skal Cecilie Uttrup Ludwig se, om hun kan veksle sin femteplads til et trin på podiet.

Cecilie Uttrup Ludwig har det med at fange interessen fra medierne. Her nyder hun en sodavand efter sin etapesejr i Touren. (Foto: Jeff Pachoud © Ritzau Scanpix)

Hvis man er blandt de bedste fem, skal man vel køre sin chance for at komme på podiet.

- Ja, det kan du tro, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Hun hverken tøver, blinker eller når at tænke på søndagens frygtindgydende Tour-afslutning på La Planche des Belles Filles. Den danske mester har præsenteret sig selv, dansk cykling og den smukke Dannebrogstrikot forbilledligt under Tour de France Femme, der slutter søndag.

Tidligere på ugen mørbankede hun alle konkurrenter på slutningen af tredje etape og vandt sin største sejr i karrieren. Lørdag blev hun kun slået af verdens nok to bedste klatrere, da der for første gang i Touren var bjergetape på menuen.

Derfor triller Uttrup Ludwig ind på Tourens sidste etape som nummer fem i det samlede klassement. Og hun kommer til at jagte og angribe med alt, hvad hun har, for at stå på podiet, når feltet har krydset målstregen efter tre benhårde stigninger.

- Det bliver megasvært igen. Vi har brug for gode ben, og så får vi at se, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Der er ingen grund til at være tilfreds eller at miste sulten, siger Trine Schmidt, der er ekespertkommentator hos Discovery Plus. Heller ikke selvom den danske cykelstjerne allerede har vundet en etape og ligger godt til i klassementet.

- Jeg tror, at hun allerede er meget glad for Touren, hvor hun har vundet en etape. Men hun er en væddeløber, og når hun kan dufte et podie, vil hun op at stå på det. Hun kommer helt sikkert til at tro på det, siger Trine Schmidt.

Det bliver ualmindeligt svært at vriste den gule trøje fra Annemiek van Vleuten, der lørdag kørte alle konkurrenter ud af løbet om podiets førsteplads. Deni Vollering er nummer to og fører med mere end to minutter ned til danskeren, så det bliver også lidt af en opgave.

Til gengæld kørte Uttrup Ludwig lige op med Labous og Niewiadoma på den svære bjergetape lørdag. Faktisk kørte hun fra dem på de sidste meter inden målstregen.

- Det er svært, men det er muligt. Hun viser overskud overfor sine direkte konkurrenter, og kan hun ligge sammen med dem, kan hun også køre fra dem, hvis hun har en god dag, siger ekspertkommentator Trine Schmidt.

Ingen kunne følge Annemiek van Vleuten på lørdagens bjergetape, hvor hun viste, at hun er Tourens absolut bedste klatrer. (Foto: Jeff Pachoud © Ritzau Scanpix)

Følg Vingegaards eksempel

Hvis Cecilie Uttrup Ludwig skal krone en sublim cykelsommer, skal det være på søndagens sidste etape af kvindernes Tour de France. Ottende etape byder på 123 kilometer og en vanvittig afslutning på La Super Planche des Belles Filles.

Den sidste kilometer mod målstregen er med hele 24 stigningsprocenter og ligger måske ikke så fjern for danske cykelfans.

For netop tre uger siden kørte slovenske Tadej Pogacar i den gule førertrøje i herrernes Tour de France. Han vandt på netop La Planche des Belles Filles, da det ellers lignede, at danske Jonas Vingegaard kunne køre fra ham. Det endte som bekendt lykkeligt for danskeren, men den dag vandt Pogacar på stigningen, hvor selv de bedste klatrere nærmest så ud til at stå stille.

For tre uger siden så det i et kort øjeblik ud til, at Jonas skulle vinde på La Super Planche des Belles Filles. På de sidste og stejleste meter blev danskeren overhalet af Tadej Pogacar i den gule førertrøje. Den skulle sloveneren senere tabe til sin danske duellant. (Foto: Belga/SIPA/Ritzau Scanpix)

Netop her er der gode muligheder for Cecilie Uttrup Ludwig, vurderer ekspertkommentator Trine Schmidt.

- Vi så de hårde procenter ved herrerne for nogle uger siden, så vi ved, hvad der venter. Det gælder bare om at gå all in, for hun har alt at vinde.

- Vi har set tidligere, at hun har haft lidt problemer, når det er blevet rigtig stejlt. Men det er en stigning, der er lidt længere, og den bliver helt sikker kørt anderledes, fordi den ligger helt til sidst på etapen, siger Trine Schmidt.

Afslutningen ligger godt til den danske bjergrytter. Og når hun nu også kan dufte en podieplads, håber Trine Scmidt, at den danske mester går efter guldet. Og som minimum en podieplads.

- Jeg håber, at hun kan bruge sin øgede selvtillid. Hun har vundet en etape, og hun har kørt godt, og det håber jeg, at hun kan bruge til noget positivt i forhold til hendes konkurrenter, siger Trine Schmidt.

Du kan følge den sidste etape af kvindernes Tour de France i en liveblog på dr.dk fra klokken 15.