Feltet er proppet: Her er årets Tour de France-favoritter

Selvom årets Tour de France har en klar favorit, så er der mange ryttere, som lurer lige bagved.

Tour de France er fyldt med kandidater til den samlede sejr i årets udgave. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

Lørdag starter årets Tour de France, men er løbet virkelig værd at se, fordi det er vel bare ham der Chris Froome, som vinder igen?

Det er meget muligt, at briten om godt tre uger har skrevet sin femte Tour-sejr i bogen, men årets etapeløb er markant mere åbent end mange andre år. Der er nemlig så mange udfordrere til Froome, at det kan blive svært for ham at holde styr på dem alle.

Det er ikke helt forkert at sige, at der er omkring 15 ryttere, som vil blande sig i toppen af den samlede stilling, hvis de rammer topformen. Men kan de true suveræne Froome?

Vi har taget en snak med DR Sportens cykelkommentator Henrik Fallesen, der i nedenstående tekst kommer med årets kandidater til den samlede sejr, når løbet når Paris. Og ja, der er en dansker iblandt.

Favoritten

Chris Froome, Team Sky

Han er den mest erfarne af løbets etapeløbsryttere og har haft det højeste niveau. Han har muligheden for at tangere rekorden for flest Tour de France-sejre med nummer fem, så jeg forventer, at Froome kommer til at stå knivskarpt.

Selvom han vandt Giro d’Italia i maj, så har det på mange måder været det sværeste år i hans cykelkarriere med uroen omkring salbutamol-sagen. Oven i det siger man, det er helt umuligt at vinde både Giroen og Touren samme år.

Det er dog helt optimalt for Froome, at der er den her uge ekstra til at restituere mellem de to løb, som der er opstået på grund af VM i fodbold. De fleste har efterhånden sagt, at det er umuligt at lave den her double, men hvis man skal gøre det, så er det måske i år.

Og hvis der er nogen, der kan gøre det, så må det næsten være Chris Froome. Han har bare et højere topniveau end alle de andre, selvom han måske er lidt slidt efter Giroen.

Førsteudfordrerne

Richie Porte, BMC

Han er den af konkurrenterne, som har vist den bedste form på det seneste. Sidste år kom han jo ind til Touren endnu bedre med et utal af sejre. Sådan har det trods alt ikke været i år, og han har jo også lige skulle komme sig over sit alvorlige styrt sidste år i Touren.

Han vinder Schweiz Rundt og slutter på podiet i Romandiet Rundt, så jeg synes, at han er den, som har haft den bedste etapeløbssæson i år af Froomes konkurrenter.

Der er heller ikke lige så meget pres på ham i år, som der var sidste år, hvor han havde de her enormt flotte resultater bag sig. Det tager måske lige toppen af opmærksomheden og forventningspresset. Derfor tror jeg, at han virkelig er en mand, man kan regne med i år.

Romain Bardet, AG2R La Mondiale

Han vil formentlig få en endnu større opbakning i år end de andre år på grund af alt den kontrovers, der har været med Chris Froome. Derfor tror jeg, at franskmændene endnu mere er motiverede for at heppe en af deres egne til en sejr for første gang siden 1985.

Jeg synes, at han har haft en flot sæson, selvom sejrene måske har manglet. Han har leveret nogle ret fede ting, som jeg synes viser, at han er modnet som rytter. Han kom eksempelvis på podiet i både Strade Bianchi og Liege-Bastogne-Liege.

Siden sidste år har han lagt nogle flere facetter til den måde, han kører cykelløb på, og med en Tour-rute, der både byder på brosten og grusveje, kan det være vigtigt at have andre redskaber end bare at køre opad.

Podiekandidater

Nairo Quintana, Movistar

Jeg havde i lang en idé om, at han ville være min ypperste favorit, men når man har set resultaterne fra sæsonen, så er der ikke meget, som tyder på det.

Hans chance i år er, at han kommer til Touren helt frisk uden at have kørt for mange løb. Han var lige fremme med en flot etapesejr i Schweiz Rundt, hvor han også kørte godt, men ellers er topresultaterne udeblevet.

Quintana er ved at ramme den gode alder, hvor han har fået samlet en masse erfaring, og han har haft de optimale forberedelser, så der er egentlig ikke rigtig nogle undskyldninger tilbage. Jeg har derfor en forventning om, at han kan køre med om podiet igen.

Jakob Fuglsang, Astana

Han har vist, at det han leverede i Criterium du Dauphiné sidste år ikke var en enlig svale. Han har haft en ny god sæson, hvor han har kørt flot i forårsklassikerne. Han kører også rigtig godt i Schweiz Rundt, hvor han bliver samlet nummer to. Det er et imponerende godt resultat.

Det er også en kæmpe fordel, at han er sheriffen på holdet. Der er ikke nogen, der kan forstyrre ham. Hverken Fabio Aru eller Vincenzo Nibali. Der er 100 procent opbakning til, at han er kaptajnen.

Desuden har Fuglsang også tre danskere med på sit hold, som er klar til at gøre alt for ham. Det skal man ikke undervurdere, fordi det er det, han har kæmpet med i flere sæsoner nu. Der var altid andre, som blev prioriteret. Men i år har han sine landsmænd med, sin egen træner og han er den ubestridte kaptajn.

Jeg synes derfor godt, at man kan have endnu større forventninger til Fuglsang i år end sidste år.

Outsidere

Rigoberto Uran, EF Education First

Hvad skal man sige om en mand, der sensationelt bliver nummer to sidste år? Jeg tænker ikke, at han er en mand, der skal køre i toppen af Touren i år. Men det gjorde vi jo heller ikke sidste år, og hans resultat dér kræver jo en masse respekt, så det er svært at afvise, at det kan ske igen.

Vi mangler jo at se ham køre mod de bedste i år. Han valgte i stedet at køre Slovenien Rundt, mens de andre kørte Dauphiné eller Schweiz Rundt. Han har også en anden opmærksomhed i år, fordi selvom han bare fulgte med sidste år, så ved de andre jo godt nok, hvad han evner.

Det var et enormt kunststykke sidste år, men spørgsmålet er, om han kan gøre det igen? Han har ikke et særlig godt hold eller resultaterne fra sæsonen. Han har dog vist, at han kan køre tre gode uger.

Vincenzo Nibali, Bahrain Merida

Nibali er også et stort mysterium. Det kan være svært at afkode, hvor god formen er. Han leverer jo et af sin karrieres største resultater, da han vinder monumentet Milano-Sanremo. Siden har han dog næsten ikke leveret noget som helst.

Men man må også give ham den kredit, at italieneren ved, hvordan man vinder en Grand Tour. Han har trods alt vundet dem alle tre.

Han har et vel af ressourcer på det her Bahrain-mandskab, som svømmer i penge, så han har fået det lige, som han vil have det. Spørgsmålet er så, om Nibali har det niveau, der skal til for at vinde Tour de France. Resultaterne viser ikke, at han skal være en kandidat, men historikken viser, at man aldrig skal afskrive Hajen fra Messina.

Daniel Martin, UAE Team Emirates

Han bliver spændende at se, fordi sidste år fremstod han jo som en mand, man virkelig skulle tage seriøst. Men så var han uheldig at blive impliceret i Richie Portes styrt, og resten af Touren kører han jo med en ryg, som han knap kan rette ud.

Han bliver bedre for hvert år, der går i de her Grand Tours. Hvis han kan finde det niveau, som han havde sidste år, så kan han helt sikkert være en mand, der kører med om en podieplads.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk