(Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)

Fra hjælperytter til podieplads: Se Vingegaards vilde Tour de France i billeder

Da Tour de France startede, var Jonas Vingegaard tiltænkt en rolle som hjælper. I går aftes stod han på podiet i Paris.

En andenplads i verdens største cykelløb.

Det kan Jonas Vingegaard nu skrive på CV'et, efter han i går rullede til Paris iklædt som næstbedste rytter i Tour de France. En tur på podiet måtte han derfor også, og fra skamlen kunne han så lade sig hylde af de jublende tilskuere på Champs-Élysées.

Men som de fleste nok har bidt mærke i, var det slet ikke den unge Thybo, som hans hold, Jumbo-Visma, satsede på, skulle stå der. Nej, danskeren var nemlig tiltænkt en rolle som hjælperytter for Primoz Roglic, da løbet begyndte i begyndelsen af juli. Men det ændrede sig hurtigt.

Jonas Vingegaards Tour de France har været lidt af en rejse - du kan se de største øjeblikke fra hans debut i verdens største cykelløb i billeder herunder:

 • Jonas Vingegaard vinker til publikum ved holdpræsentationen i Parc à chaînes i franske Brest, der var startbyen ved årets Tour de France. (Foto: © Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix)
  1 / 15
 • En medtaget Primoz Roglic kører over målstregen på tredje etape. Jumbo-visma-kaptajnen styrtede undervejs på etapen, og han måtte senere udgå på grund af sine kvæstelser. Og så blev kaptajn-stafetten sendt videre til Vingegaard. (Foto: © BENOIT TESSIER, Ritzau Scanpix)
  2 / 15
 • På femte etape af årets Tour de France kører Jonas Vingegaard en fantomtid på enkeltstarten, og slutter som treer. (Foto: © CHRISTOPHE ENA, Ritzau Scanpix)
  3 / 15
 • Ligesom så mange andre under årets udgave af verdens største cykelløb måtte Jonas Vingegaard en tur i asfalten på ottende etape. Alligevel lykkedes han at komme i mål med de fleste af de øvrige favoritter. Eneste undtagelse var Tadej Pogacar, der lykkedes med at tage hele tre minutter og tredive sekunder på danskeren og de øvrige klassementfolk. (Foto: © Stephane Mahe, Ritzau Scanpix)
  4 / 15
 • På niende etape kørte Vingegaard for første gang i løbets hvide ungdomstrøje. Ret beset var det Tadej Pogacar, der førte ungdomskonkurrencen. Men da han kørte i gult det meste af løbet, kunne den danske thybo iklæde sig den hvide. (Foto: © CHRISTOPHE ENA, Associated Press)
  5 / 15
 • På det mytiske bjerg Mont Ventoux satte Jonas Vingegaard alle konkurrenterne til vægs. Selv løbets vinder, Tadej Pogacar, kunne ikke følge med den unge dansker. Det lykkes dog sloveneren at indhente unge Vingegaard på nedkørslen igen. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)
  6 / 15
 • Flere af danskerens holdkammerater udgik undervejs i løbet. Jumbo-Visma stillede til start med otte ryttere, men halvdelen af dem måtte udgå undervejs. Til sidst var kun Jonas Vingegaard, Wout Van Aert, Mike Teunissen og Sepp Kuss tilbage. (Foto: © BENOIT TESSIER, Ritzau Scanpix)
  7 / 15
 • På løbets sidste bjergetaper var det næsten altid med en trio bestående af Richard Carapaz, Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar helt i front. (Foto: © Stephane Mahe, Ritzau Scanpix)
  8 / 15
 • Slovenske Tadej Pogacar viste sig som løbets stærkeste rytter på både 18. og 19. etape, da han kørte først over målstregen på begge etaper. Jonas Vingegaard blev nummer to begge gange, og kort efter kom Richard Carapaz. (Foto: © CHRISTOPHE ENA, Associated Press)
  9 / 15
 • Gensidig respekt. Ligesom det var tilfældet med Tadej Pogacar under sidste års Tour de France, har hele cykelverdenen nu spærret øjnene op for den unge Thybo. Og det har hans nærmeste konkurrent fra Slovenien vist også. (Foto: © Stephane Mahe, Ritzau Scanpix)
  10 / 15
 • Den 24-årige dansker tager sig til hovedet efter årets næstsidste etape af Tour de France. Her viste han igen sine kvaliteter på enkeltstartscyklen og sluttede som treer. Nu kunne han for alvor skue podiet i Paris. (Foto: © Stephane Mahe, Ritzau Scanpix)
  11 / 15
 • Smil på læben hos Jonas Vingegaard før sidste etape af årets Tour de France. Med god grund. Podiepladsen var så godt som sikret, og nu manglede blot lidt paradekørsel, før han kunne lade sig hylde af tilskuerne i Paris. (Foto: © Stephane Mahe, Ritzau Scanpix)
  12 / 15
 • Paradekørsel på vej til Paris. Trøjerne bliver vist frem på flotteste vis, og selvom danske Jonas Vingegaards hvide ungdomstrøje kun var til låns, kunne han se frem til at skulle på podiet i Paris alligevel. (Foto: © Stephane Mahe, Ritzau Scanpix)
  13 / 15
 • Efter ankomsten til Paris var det tid til omfavnelse og et glædeligt gensyn med en savnet familie. Jonas Vingegaards kæreste, Trine Marie Hansen, var taget til Paris med deres barn Frida for at fejre det flotte resultat. (Foto: © Stephane Mahe, Ritzau Scanpix)
  14 / 15
 • Den første danske podieplads i 25 år. Blot 24-årige Jonas Vingegaard står næstøverst på podiet i verdens største cykelløb. Næste år starter løbet i København, og her forventer DR Sportens cykelekspert, Brian Nygaard, at Jumbo-Visma-rytteren kommer til at være en af favoritterne: - Eventyret er ikke slut, fordi Vingegaard står på podiet i Paris. Det vil virkelig være svært at forestille sig, at han ikke stiller til start i København næste år som en af favoritterne, siger Brian Nygaard. (Foto: © BENOIT TESSIER, Ritzau Scanpix)
  15 / 15