Froome overvejer at overtage Contadors double-jagt

Sky-chefen Dave Brailsford lufter muligheden for, at Chris Froome også vil gå efter sejren i Vuelta a España.

Chris Froome kan nappe The Double. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

Det var Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), som gik ind til Tour de France 2015 med drømmen om at vinde the double (to af de tre grand tours samme år, red.) efter sin sejr i Giro d'Italia.

Men lige nu ligger Chris Froome (Sky) meget lunt i svinget til at snuppe Tour-sejren, og derefter kan han meget vel overtage Contadors drøm om en doubletriumf.

For ifølge Sky-chef Dave Brailsford kan det være, at Froome også stiller til start i Vuelta a España i slutningen af august for at jagte sejren.

- Vi vil ikke tage beslutningen, før vi ser, hvordan han (Froome, red.) kommer ud af Touren, men det vil helt klart være en mulighed, siger Brailsford til Velonews om en mulig Froome-deltagelse i den spanske grand tour.

Har været på skamlen

Den britiske Sky-stjerne er sluttet som nummer to i Vuelta a España i både 2011 og 2014, og skulle han som ventet køre Tour de France-titlen hjem, kan han altså overtage Alberto Contadors forsøg på at sikre to grand tour-sejre i 2015.

- Contador har gjort et prisværdigt forsøg på at vinde begge (Giroen og Touren, red.), men du kunne se, at han var træt efter Giroen. Det er mere tænkeligt, at Chris kunne gøre det i Giro-Vuelta eller Tour-Vuelta, mener Dave Brailsford.

/ritzau/