Fuglsang afviser mistænkeliggørelse af Tour-rival: 'Skuffende folk tænker på den måde'

Der lå ingen mistanke mod Julian Alaphilippe mellem linjerne i Fuglsangs klumme i B.T., fastslår danskeren.

Jakob Fuglsang afviser, at han i en klumme insinuerer, at Alaphilippe i gult ikke har rent mel i posen.

Under Tour de France skriver Jakob Fuglsang en klumme for B.T., og efter franske Julian Alaphilippes suveræne sejr på fredagens enkeltstart kom danskeren med en bemærkning i sin klumme om manden i den gule trøje, som af nogle er blevet tolket som en mistænkeliggørelse af Alaphilippe:

- Da han kørte i mål efter enkeltstarten lignede han ikke en, der havde været ude og smadre sig selv i 27 kilometer. Vi andre hang over styret og kunne knap nok tale. Han lavede lige en burn-out, stillede sig op og jublede i halvandet minut uden at trække vejret, mens vi andre hang hen over rammen uden at kunne få luft. Jeg tænkte: Det var lige godt sørens. Det er imponerende, skrev den danske Astana-kaptajn.

Jakob Fuglsangs afviser dog pure, at han prøver at mistænkeliggøre Alaphilippe i sin klumme. Det siger han før starten på 14. etape af Tour de France.

- Det er selvfølgelig irriterende, og det er skuffende, at folk bliver ved med at tænke på den måde. Men sådan er det, siger Fuglsang.

- Jeg mener, som der står sort på hvidt, at det var imponerende kørt, og der skal ikke lægges mere i det, siger Jakob Fuglsang.

Fuglsang er ikke overrasket

Han er blevet slået af Alaphilippe ved flere lejligheder i løbet af forårssæsonen, hvor de to var blandt de allerbedste ryttere i feltet.

- Når alt kommer til alt, skal man ikke se det som en overraskelse, for han har været godt kørende hele året.

Du kan gense højdepunkterne fra fredagens etape her:

- Han har været godt kørende her i Touren, og de (Quick-Step, red.) har måske det bedste udstyr, når det kommer til enkeltstart. Det var en enkeltstart, der passede perfekt til hans kvaliteter, siger Fuglsang.

Julian Alaphilippe vandt fredagens enkeltstart med 14 sekunder til nærmeste rival, Geraint Thomas, og med 1 minut og 7 sekunder til Fuglsang.

Ved et pressemøde fredag spurgte det franske medie Le Monde Alaphilippe om den mistanke, som ofte følger med, når cykelryttere overrasker. Tour de Frances førende rytter svarede, at det eneste, han vidste, var, at han har arbejdet hårdt frem mod Touren - og at han har overrasket sig selv.

- Hvis det, jeg har præsteret, skaber mistanke, så må det være sådan. Når man opnår store ting, så skaber det nødvendigvis mistanke. Hvis jeg var sidste mand, så var der ingen mistanke.

/ritzau/

Facebook
Twitter