Fuglsang: 'Det giver moral at se de andre være trætte'

Jakob Fuglsang kom godt igennem femte etape i Tour de France, der sluttede på en mindre stigning.

Jakob Fuglsang kom ind med favoritterne på femte etape. (Foto: Claus Bonnerup © Scanpix)

For første gang i årets udgave af Tour de France skulle rytterne over flere kategoriserede stigninger på samme etape. Og selvom det var stigninger i den knap så stejle ende, var der alligevel flere ryttere, som måtte hive og flå lidt mere i styret end ellers.

Men ikke Jakob Fuglsang. Den danske bjergspecialist kom igennem etapen uden problemer, og undervejs havde han overskud til at kigge til siden og få et boost af at se flere af sine kolleger i feltet lide på stigningerne.

- Man kan godt mærke, at der er nogen, der er begyndt at blive mere trætte, når det går op og ned hele tiden. Så hugger de lidt mere i det. Det er rart at se faktisk, at nogle af de andre har trætte ben. Det giver moral, siger Jakob Fuglsang.

Peter Sagan var hurtigst på den afsluttende bakke på de 204,5 kilometer fra Lorient til Quimper. På de smalle veje op mod mål fik den slovakiske verdensmester placeret sig perfekt, og med lidt over 200 meter til mål satte han sin afgørende spurt ind.

Hektisk afslutning

Et stykke bag ham sad Jakob Fuglsang sammen med resten af favoritfeltet, som trillede stille og roligt i mål. For Fuglsang var det aldrig på tale, at han skulle køre om etapesejren, den 33-årige dansker var udmærket tilfreds med bare at undgå styrt på de drilske veje i afslutningen.

- Det var en hektisk omgang på små veje. Det var med at holde tungen lige i miunden på stort set hele etapen. Det synes jeg lykkedes, og jeg synes specielt, det lykkedes at holde bedre sammen end i går, hvor vi lå og rodede lidt rundt.

- Vi vidste, det ville blive en dag, hvor vi ikke kunne tillade os at tage for let på det. Jeg synes, vi kom godt igennem. Specielt Valgren leverede en herreindsats efter at have slået kolbøtter i går, siger Fuglsang.

I morgen bliver finalen endnu mere strabadserende end i dag, når rytterne skal over den berygtede stigning Mur-de-Bretagne hele to gange.

- Etapen i morgen bliver nok endnu hårdere i dag. Afslutningen er hårdere. Til gengæld betyder det, at vi skal over muren to gange, at det måske bliver en mindre gruppe, der kommer til at køre om det, og måske bliver der lidt mere slåskamp for positionerner, for på murde-bretagne skal man sidde godt fremme, hvis man vil køre med om sejren, siger Jakob Fuglsang.

Du kan se et fyldigt sammendrag af etapen i AftenTour, som sendes i aften kl. 19.00 DR 1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter