Fuglsang endte i ingenmandsland: ’Jeg blev taget på sengen’

Jakob Fuglsang troede ikke, han havde lov til at køre væk og blev derfor overrasket, da Mikel Landa og Romain Bardet rykkede.

Den sidste mulighed for at rette op på et skuffende Tour de France forsvandt fredag for Jakob Fuglsang. Planen om et stort angreb og en jagt efter etapesejr faldt i vasken, og i stedet endte han langt fra toppen.

Taktikken var et tidligt angreb, men det ville Team Sky ikke tillade, at danskeren gjorde.

- Jeg ender med at komme lidt på bagkant, og allerede fra starten forsøger jeg at køre afsted. Efter et par forsøg får jeg at vide af Team Sky, at jeg ikke måtte køre nogen steder i dag. Jeg var sidste mand på listen, de havde fået at vide, der ikke kører nogen steder, forklarer Jakob Fuglsang.

Derfor sker der ikke noget i starten fra danskeren, og det er faktisk først, da de to top ti-ryttere Mikel Landa og Romain Bardet går i angreb, at Fuglsang også rykker væk fra favoritterne. Men han gør det først, da de to andre har fået et hul.

- Jeg bliver taget lidt på sengen, da de lader Bardet og Landa køre. Jeg kommer ikke helt med og bliver fanget i midten. Jeg har heller ikke benene til at køre op til dem. Landa sidder og accelererer, hver gang jeg er ved at komme op. Så bliver jeg efterladt i ingenmandsland på nedkørslen, forklarer danskeren.

- Jeg var overbevist om, at jeg nok skulle komme op. Det var bare lige et spørgsmål om, at det skulle gå i stå. Men i vinden højere oppe lykkes det ikke for mig at få lukket. Det var skønne spildte kræfter, siger Fuglsang.

Astana-kaptajnen blev samlet op af favoritterne anført af Team Sky, og da de tog hul på de sidste to stigninger, måtte danskeren også slippe den gruppe.

- Det gik selvfølgelig ikke, som jeg havde håbet på, men jeg garantere dig for, at jeg har lagt alle mine kræfter ude på vejen i hvert fald. Så er det svært at gøre mere, men selvfølgelig er jeg skuffet over resultatet, og selvfølgelig havde jeg håbet på at kunne holde top ti-placeringen, siger Fuglsang.

Jakob Fuglsang kom i mål syv minutter og 19 sekunder efter etapevinderen Primoz Roglic. Han ligger lige nu nummer 12 samlet før enkeltstarten lørdag. Han er knap fem minutter efter Ilnur Zakarin på 10. pladsen.

Facebook
Twitter