Fuglsang er ikke færdig efter fadæse: ’Målet er stadig podiet’

Den danske Astana-kaptajn er ikke slået ud, efter han og resten af holdet fejlede på 10. etape ved Tour de France.

Jakob Fuglsang har ikke givet op på sin drøm og mål ved årets Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup © Scanpix)

Da Jakob Fuglsang vågnede mandag morgen, vidste han godt, hvordan hviledagen ved Tour de France nogenlunde skulle foregå for hans vedkomne.

Det ville ikke blive den ønskede afslappende dag med et stort smil på læben foran det store danske pressekorps, hvor overskuddet ville være dominerende.

Nej, danskeren vidste godt, at det i stedet ville blive en dag, hvor han med lidt halvtunge skridt skulle trave fra det ene medie til det andet og forsøge at forklare, hvordan han og Astana kunne dumme sig så gevaldigt på 10. etape, at det endte med at koste Jakob Fuglsang et minut og 40 sekunder i den samlede stilling.

- Det havde da klart været sjovere at snakke om noget positivt. Men det er en del af gamet. Jeg har prøvet det før, sagde Astana-holdkaptajnen som noget af det første, da han satte sig ned i stolen foran DR’s Tour de France-reporter for at overstå den sidste omgang kritiske spørgsmål om den meget omtalte etape.

Video: Her gik det galt for Fuglsang på 10. etape

Og selvom Fuglsang havde været igennem de samme spørgsmål flere gange i løbet af dagen, så var han ikke for fin til at gentage dem igen på hviledagens interview-slutspurt.

Fadæsen på 10. etape var ’noget lort’, som han kontant sagde det. Men nu skulle Fuglsang selv og resten af holdet kigge fremad og lære af fejltrinnet. Det var et wakeup-call.

For selvom der er medier og eksperter, der har dømt Fuglsang ude - både i forholdet til den samlede sejr og om at ende på podiet - så har han ikke selv givet op.

Hverken omkring sin drøm eller mål.

- Jeg drømmer stadigvæk om den samlede sejr, men jeg har hele tiden snakket om, at podiet er målet. Og selv efter 10. etape er målet det samme. Det er for tidligt at rykke på det. Vi har stadig bjergene foran os, siger han.

Ingen febrilske forsøg fra Fuglsang

På trods af optimismen fra den 34-årige rytter, så er de kolde facts, at Fuglsang efter 10. etape mistede dyrebare sekunder til klassement-rivalerne. Danskeren indtager nu 16. pladsen og har tre minutter og 22 sekunder op til den gule trøje, Julian Alaphilippe.

Men den kritiske situation betyder dog ikke, at vi kommer til at se en overaktiv Jakob Fuglsang de kommende dage, når feltet nærmer sig Pyrenæerne.

- Det gælder om at holde hovedet koldt og se, om distancen kan være med til at udmatte nogen af de andre. Jeg skal ikke ud og lave hasarderede beslutninger og febrilske forsøg på at komme tættere på de andre i klassementet, siger han.

Jakob Fuglsang skal slå til på de rigtige tidspunkter. (Foto: Jeff Pachoud © Scanpix)

I stedet håber og regner Fuglsang med, at han snart kan komme sig helt efter sit styrt på første etape. Og derefter gælder det om at følge med favoritterne og vise sig frem, når chancen byder sig til.

- Det er hele tiden en afvejning i forhold til, hvornår det betaler sig at satse. Forhåbentlig er jeg snart tilbage på fuld styrke, og er jeg det, kan jeg sidde helt med fremme. Så kommer tidsgevinsterne af sig selv.

- Der skal nogle gode ben til og nogle positive svar på de første bjergetaper. Der hvor jeg kan sige til mig selv; ’Okay, jeg har niveauet til at sætte de andre og gøre en forskel.’ Det kan give mig en indikation af, at jeg kan udfordre de andre for alvor, siger Astana-danskeren.

Jakob Fuglsang må dog vente til på torsdag for at vise sig frem i Pyrenæerne. Onsdagens etape fra Albi til Toulouse er nemlig en flad en af slagsen, som forventes at blive afgjort i et sprint.

Facebook
Twitter