Fuglsang følte sig skæv: På 90-95 procent før vigtig etape

Jakob Fuglsang følte sig en anelse skæv på 5. etape i Tour de France, men han er fortsat optimist før den vigtige etape i morgen.

Dagens etape var sådan en af dem, man godt kan karakterisere for at være midt i mellem. Den var ikke skræmmende hård, men den var bestemt heller ikke nem.

Jakob Fuglsang kom dog igennem dagen uden at ende i problemer, og man så, at han holdt sig helt foran gennem det meste af dagen.

- Der blev kørt forholdsvis stærkt hele dagen. Det var om at holde sig fremme for at undgå problemer. Men alt i alt en okay dag, forklarer den danske Astana-kaptajn.

Efter styrtet på 1. etape har han kæmpet lidt med at komme tilbage på sit topniveau. Knæet har givet en smule problemer, og det har til tider gjort ham lidt stiv i kroppen.

- Jeg følte mig lidt skæv i dag. Sådan lidt skæv i kroppen. Jeg følte, at det var som om, at jeg sad og trådte lidt skævt. Men mon ikke vi kan klare det til i morgen, forklarer Jakob Fuglsang.

- Det bekymrer mig ikke. Jeg tror bare, at det er dagsformen, og jeg tror nok, at vi skal få styr på det til i morgen, siger han.

Jakob Fuglsang på en af de tidligere etaper i årets Tour de France. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Favoritterne skal folde sig ud

Og det er vigtigt, at han rammer formen i morgen. Der venter den meget stejle stigning La Planche des Belles Filles, hvor klassementsfavoritterne for første gang vil folde sig ud.

Så det gælder om at sidde med, fordi ellers risikerer man at ryge helt ud fra det interessante felt.

- Jeg er nok på 90-95 procent. Der mangler stadig lidt, før jeg er helt på toppen. Men jeg synes, at det går den rigtige vej. Vi får at se i morgen. Det bliver en spændende etape, forklarer Jakob Fuglsang.

Lige nu ligger Jakob Fuglsang nummer 25 i klassementet. Han er et minut og seks sekunder efter den gule trøje, der sidder på franske Julian Alaphilippe.

Facebook
Twitter