Fuglsang har bjergtrøjen i tankerne

Jakob Fuglsang er godt med i bjergklassementet, og han er ikke afvisende over for at gå efter prikkerne.

Jakob Fuglsang er ikke afvisende over for bjergtrøjen. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Det er snart 10 år siden, at der sidst var en dansker, som vandt bjergtrøjen, da Michael Rasmussen var iført prikkerne i Paris tilbage i 2006, og han havde som bekendt ikke helt rent mel i posen. Senest har også Chris Anker Sørensen forsøgt at kæmpe om trøjen uden held.

Touren i år kan dog muligvis ende den danske tørke. Jakob Fuglsang overvejer nemlig at gå efter den prikkede bjergtrøje, da han er med helt fremme i bjergtrøjeklassementet med en tredjeplads.

- Jeg kunne godt finde på at gå efter bjergtrøjen, men det er ikke sådan, at jeg vil jagte den for enhver pris. Jeg tror også, at Froome har tænkt sig, at han også vil have den trøje i Paris og kørte efter pointene på Tourmalet, og så er der jo Rodriguez, svarede danskeren i går i AftenTour på et af brugerspørgsmålene.

Det rigtige udbrud

- Det skal være, hvis det lige passer. Jeg skal i det rigtige udbrud på en af de store bjergetaper, hvor der er masser af point at hente, og så skal Rodriguez selvfølgelig ikke med. Jeg har kigget på, hvor mange der er at hente hvor og hvornår, sagde Jakob Fuglsang.

Lige nu føres konkurrencen af Chris Froome, der har 61 point, mens nummer to Joaquim Rodriguez har 52. Jakob Fuglsang ligger nummer tre med 42 point.

De meget afgørende bjerge i klassementet er gerne afslutningsstigningerne. En stigning som Alpe d’Huez, der er uden for kategori, giver hele 50 point, da pointene tæller dobbelt, hvis det er en afslutningsstigning.