Fuglsang jagtede tid på konkurrenterne: ’Ikke hvad jeg havde håbet på'

Jakob Fuglsang var i angreb flere gange, men det lykkedes ham ikke at tage tid på de konkurrenter, som han havde håbet på.

Jakob Fuglsang forsøgte og forsøgte, men det endte ikke med det helt store resultat på dagens brostensetape. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Hvis man er i Jakob Fuglsangs lejr, så var krydset var sat ude foran 9. etape af årets Tour de France. Brostenene var en oplagt mulighed for danskeren til at tage tid på flere af de nærmeste konkurrenter i klassementet.

Men da etapen søndag var overstået, så var status stort set uændret, og derfor var Astana-kaptajnen ikke helt tilfreds efterfølgende.

- Det var ikke helt, som jeg havde håbet på. Jeg havde håbet på, at jeg kunne tage tid på en rytter som Quintana, men Movistar kører virkelig godt som et hold. Deres holdindsats gør i hvert fald, at deres kaptajner ikke rigtig taber tid i dag, forklarer Fuglsang.

Der var krise på Astana, da der manglede omkring 70 kilometer. Fuglsang røg i jorden, og der var pludselig meget langt op til de forreste. På det tidspunkt var holdet splittet.

- Jeg synes ikke, at vi sad godt nok sammen. Men det hjælper heller ikke, at Valgren ryger ned i det første styrt, hvor Porte udgår. Han slår sig ret meget der. Og så er det bare svært at være sammen på en dag som denne. Der var kamp i 150 kilometer i dag, siger Fuglsang.

-Det var en super hård dag, hvor jeg ikke synes, at jeg får det ud af det, som jeg gerne ville have, men på den anden side taber jeg heller ikke tid, lyder det fra ham.

Fuglsang forsøgte flere gange at rykke væk på brostenene, men det var uden held. Angrebene blev neutraliseret af konkurrenterne.

- Etapen var fed at køre, og jeg synes også, at jeg forsøger at komme ud over stepperne et par gange, hvor jeg tager teten og kører cykelløb. Det hele bliver lidt låst af, at der er klassement og folk kører lidt taktisk, siger han.

Den danske Astana-kaptajn ligger nummer syv i klassementet lige nu. Han er godt halvandet minut efter Greg van Avermaet i førertrøjen.

FacebookTwitter