Fuglsang: Jeg ligger til at blive kaptajn i Touren

Astana-ledelsen har tilkendegivet, at Fulgsang skal være kaptajn for holdet i Tour de France 2017.

(Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Ruten til næste sommers Tour de France blev i dag offentliggjort, og danske Jakob Fulgsang sad sikkert yderst på sofaen og fulgte med.

Meget tyder nemlig på, at Fulgsang bliver kaptajn under Tour de France for sit mandskab Astana.

- Umiddelbart mangler jeg stadig at snakke yderligere med holdet om det.

- Men det, vi har snakket om indtil videre, er, at jeg skal have kaptajn-rollen, efter at Vinzenzo Nibali forlader holdet, og at Fabio Aru satser på Giroen. Så det vil være perfekt for mig – en ønskesituation at komme til at stå i, siger Jakob Fulgsang til DR.

I de sidste par sæsoner har Astana-holdet kørt for italienske Nibali under Tour de France, men han skal i den kommende sæson køre for det nye Bahran Merida-hold.

Sidst, Fulgsang fik lov at prøve kræfter med kaptajn-rollen, var tilbage i 2013. Dengang blev han nummer syv i Tour de France.

Vil forbedre sin 7.-plads

- Touren vil så blive det helt store mål i næste sæson. Men det betyder også, at det er tid til at vise, at jeg kan være med helt fremme i Grand Tours – mere end jeg gjorde i 2013.

Og skal det lykkes, at forbedre 7.-pladsen er årgang 2017 af Tour de France en god lejlighed. Fulgsang vurderer i hvert fald, at ruten passer godt til ham.

- Den passer mig godt. Desværre er der ikke nogen brusten med, men heldigvis er der heller ikke alt for mange enkeltstartskilometer. Så jeg tror, det kan være en god rute for mig.

Jakob Fulgsang har seks gange i karrieren gennemført Tour de France.