Fuglsang om sin nedTour: ’Der har ikke været hul igennem til benene’

Jakob Fuglsang drømte om en podieplads i Tour de France. Med to etaper tilbage ligger han mere end 16 minutter efter den gule trøje.

Jakob Fuglsangs Tour de France er ikke gået, som den 33-årige dansker havde håbet på. Mildt sagt.

Drømmen om en plads på podiet er blevet spoleret et bjerg af gangen, hvor Fuglsang har måttet se favoritfeltet køre fra sig.

Han har kæmpet for at minimere tidstab i stedet for at bruge kræfterne på at distancere konkurrenterne, og det franske etapeløb er endt som lidt af en ’nedTour’.

- Jeg har bare ikke haft det energiniveau, som det krævede. Jeg har kunnet køre med et vist stykke, men ikke helt til sidst på etaperne. Jeg ved ikke, hvorfor det er gået sådan, sagde Jakob Fuglsang i ’AftenTouren’ og tilføjede:

- Jeg kører op til mine bedste watt-tal, men bare ikke i finalerne, hvor jeg mangler lidt. Følelsen har heller ikke været, som om der har været hul igennem til benene, og det er måske det, der har manglet.

God optakt

Det så ellers så lovende ud for Jakob Fuglsang inden Tour de France.

Først blev han nummer fire i Romandiet Rundt og siden nummer to i Schweiz Rundt. Optakten til årets højdepunkt kunne ikke være gået bedre, og danskerens udmelding om at ville slutte på podiet virkede ikke som en urealistisk drøm.

Men drømmen er brast i de høje tinder i Tour de France.

Først kom alperne og smadrede al snak om Fuglsang i den gule trøje. Specielt den korte 11. etape ødelagde danskeren. ’Lyset gik ud’ forklarede han efter etapen, hvor han tabte næsten fire minutter til etapevinderen og den nuværende mand i den gule trøje, walisiske Geraint Thomas.

Og siden kom Pyrenæerne og fejede det spinkle håb om en podieplads af vejen. Fuglsang ligger inden lørdagens enkeltstart, der er den næstsidste etape i årets udgave af Tour de France, på en 12.-plads med mere end 16 minutter op til Thomas i gult.

Heller ikke heldig

Den danske Astana-kaptajn har svært ved at forklare præcist, hvor det er gået galt i Tour de France. Benene har ikke været dér, som han lidt forsmået sagde flere gange fredag aften til Søren Reedtz i ’AftenTouren’, men samtidig har han heller ikke været alt for heldig.

Temporytteren Luiz Leon Sanchez måtte udgå efter at være styrtet dagen før holdtidskørslen. Det hjalp ikke. Fuglsang selv røg et par gange i jorden i den første uge af Touren. Det hjalp heller ikke. Og på den frygtede brostensetape omkring Roubaix kæmpede han hårdt for at tage tid på klassementetsfavoritterne, men uden held. Det var heller ikke efter planen.

- Jeg havde selv forventet, at jeg ville have en bedre følelse. Da jeg sagde, at jeg troede på at ende i Top-3, forventede jeg også, at nogle etaper ville gå anderledes, end de gjorde.

- Vi har ikke haft heldet med os generelt. Vi mistede blandt andet Luis Leon Sanchez tidligt, så vi skulle køre holdtidskørsel uden ham. Og så har vi haft små styrt, og på brostensetapen troede jeg, at jeg skulle hente tid, men det viste sig at blive skønne spildte kræfter.

Fuglsangs bedste placering i Tour de France er en syvendeplads, som han kørte sig til i 2013.

Du kan følge danskeren på dagens enkeltstart i radioen i ’Touren på P3’, i tekst her på dr.dk eller i fjernsynet på TV 2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter