Fuglsang overvejer at droppe Tour de France: Vil satse på OL

Jakob Fuglsang er i tvivl om, hvordan han skal tilrettelægge 2020, hvor han vil satse på OL i Tokyo.

Jakob Fuglsang vil satse stort på et godt resultat ved OL i 2020 i Tokyo. Derfor overvejer den danske stjernerytter i næste sæson at droppe verdens største cykelløb Tour de France for at spare på kræfterne til OL. (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

Cykelstjernen Jakob Fuglsang (Astana) overvejer i øjeblikket, om han skal droppe Tour de France til næste år for at satse helhjertet på OL i Tokyo.

Det fortæller den 34-årige dansker til Politiken.

- Problemet næste år er, at landevejsløbet ved OL afvikles lørdag 25. juli, mens Tour de France slutter søndagen inden, og umiddelbar virker det, som om det kan blive svært at kombinere de to opgaver, siger Fuglsang til avisen.

Jakob Fuglsang vandt sølv i herrernes linjeløb ved OL i Rio i 2016. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

For tre år siden vandt han sølv i landevejsløbet ved OL i Rio, hvilket han betragter som et vendepunkt i karrieren.

Efter OL-medaljen i Brasilien har han to gange vundet etapeløbet Criterium du Dauphiné samt forårsklassikeren Liege-Bastogne-Liege.

En halv eller hel Tour

I stedet for at køre Touren i 2020 overvejer Fuglsang at køre Giro d'Italia tidligere på året.

- En mulighed er også at køre en del af Touren og så udgå, men den løsning er jeg ikke så meget for. Det virker ikke fair over for så stor en begivenhed som Tour de France og heller ikke over for holdet.

- Endelig kan det måske også munde ud i, at jeg kører hele Touren og så håber på, at formen holder også til OL, siger han.

/ritzau/