Fuglsang tager tid på Froome på 1. etape: ’Signal om at jeg vil køre med helt fremme’

Jakob Fuglsang sluttede 1. etape i Tour de France på niendepladsen. Han tager 50 sekunder på favoritten Froome.

Første etape i Tour de France lignede ikke umiddelbart en etape, hvor Jakob Fuglsang kunne tage tid på sine konkurrenter.

Men som rytterne selv er hurtige til at pointere, kan man aldrig vide sig sikker på noget i Tour de France, og da alle ryttere var kommet i mål, var der da også allerede sket betydelige forskydninger i mellem favoritterne.

Jakob Fuglsang var en af de ryttere, der efter etapen kunne hoppe glad af cyklen. Den danske Astana-rytter sluttede lidt overraskende på en niendeplads på sprinteretapen, hvor han også endte med at tage tid på favoritten til at vinde hele Tour de France, Chris Froome, der styrtede kort før mål og tabte omkring 50 sekunder til hovedfeltet.

- Det var en rigtig Tour-etape med en masse rundkørsler. Det er fedt, at det går godt og lykkes os ikke at tabe tid og til gengæld vinde noget på en etape, som så ud til at blive let, men det her er Touren, og dér skal man ikke tage noget for givet, siger Jakob Fuglsang.

Afslutningen på etapen var meget nervøs, og flere favoritter endte med at tabe tid. Froome måtte halse i mål efter at have været i asfalten, mens Nairo Quintana tabte endnu mere tid end briten efter at være punkteret kort før mål.

Kan blive kaos

Anderledes gik det altså for Fuglsang, der formåede at holde sig fremme i feltet og dermed fri af uheld.

- Det betyder meget at sidde med helt fremme, og det er også et signal til de andre om, at jeg er kommet for at køre med helt fremme, og at jeg er klar. Det var en god start og godt at have overskud fra start. Jeg tror aldrig, jeg har ligget så højt efter første etape, siger Jakob Fuglsang.

I morgen kører feltet endnu engang på den franske vestkyst ved Atlanterhavet, hvor sidevinden må forventes at skabe endnu mere dramatik på etapen, end hvad tilfældet var i dag.

- De næste etaper bliver ikke mindre nervøse, for der kommer vind. Først skal folk lige have en reminder om, at der faktisk kan ske noget, og så bliver det først rigtig kaos.

Du kan se etapen i fjernsynet på TV 2, høre den i radioen i Touren på P3 eller følge den i tekst her på dr.dk.