Fuglsang vil have etapesejr og bjergtrøjen

Den danske Astana-rytter har på ingen måde tabt modet og tror fortsat på succes i Touren.

Den danske Astana-rytter Jakob Fuglsang sov lidt i timen på 16. etape af Tour de France, og fik derfor ikke markeret sig på en etape, der blev vundet af den spanske veteran Ruben Plaza fra Lampre foran den efterhånden evige toer Peter Sagan fra Tinkoff-Saxo.

- Det gik ikke helt, som jeg havde håbet på. Jeg ville gerne have været med i udbruddet. Jeg sad lidt lukket i den forkerte side af vejen. Det havde været det perfekte udbrud at være med i. Det var lidt ærgerligt. Men det var min egen fejl, siger Jakob Fulgsang om udbruddet fra den gruppe, som Plaza og Sagan helt mod slutningen skilte sig ud fra.

Jakob Fuglsang er trods mandagens lidt skuffende etape dog ved godt mod, og tror på, at han fortsat kan lave noget stort i årets Tour de France.

- Jeg har stadigvæk ambitioner om at prøve at vinde en etape. Og bjergtrøjen har jeg heller ikke helt afskrevet. Jeg ved godt, det ikke bliver let, men jeg forsøger, siger Jakob Fuglsang, der sammen med resten af feltet kan se frem til hviledag tirsdag, inden det onsdag går løs igen i verdens hårdeste cykelløb.

Tirsdagen kan Fuglsang passende bruge på at studere nedenstående.

Stillingen i bjergkonkurrencen:

1. Chris Froome, Storbritannien (Sky), 61 point, 2. Joaquim Rodriguez, Spanien (Katusha), 52, 3. Jakob Fuglsang, Danmark (Astana), 41, 4. Richie Porte, Australien (Sky), 40, 5. Romain Bardet, Frankrig (Ag2r), 38.