Fuglsangs bøddel, tætte prikker og favoritangreb: Tre ting vi lærte af 18. etape

Det endte med at blive en rigtig ærgerlig Tour de France-dag med danske briller på trods af flotte takter.

Alberto Contador forsøgte at angribe i dag uden held. (Foto: SEBASTIEN NOGIER © Scanpix)

Det lignede ellers, at det skulle være Jakob Fuglsangs dag. Hans høje tempo på Col du Glandon lignede en god mulighed for at få det hele til at eksplodere, men så kom der en motorcykel i vejen for den store triumf.

Nede bagved kom der ikke de store angreb på Chris Froomes gule førertrøje. Selvom Alberto Contador forsøgte, så virker det til, at spanieren mangler det sædvanlige ekstra gear i årets Tour de France.

Vi har kigget nærmere på de tre ting, vi lærte af dagens etape:

Upopulær motorcyklist i Danmark

Hvad sker der helt ærligt der? Godt nok tager Jakob Fuglsang et ordentligt svag, men hvorfor skal en motorcykel ende med at få en så stor indflydelse på etapen? Det var både synd for underholdningsværdien og selvfølgelig også Fuglsang selv.

Var det ikke sket, så var danskeren med stor sikkerhed endt i bjergtrøjen efter dagens etape, men nu er han fem point fra førstepladsen. Det er fuldt fortjent, at synderen nu er smidt ud af løbet. Så kan han da ikke ende med at spolere Fuglsangs kommende angreb i Touren.

Det var dog virkelig imponerende af danskeren, hvor hurtigt han får indhentet de fleste fra frontgruppen igen og kommer over Col du Glandon som nummer fire. Det kan være med til at holde Fuglsangs tro på bjergtrøjen, fordi det bliver rigtig tæt.

Uforudsigelig kamp om bjergtrøjen

Det bliver utroligt spændende at følge, hvem der i sidste ende har bjergtrøjen på. Som det ser ud nu, bliver det fem ryttere, der kæmper om det. Joaquim Rodriguez, Chris Froome, Romain Bardet, Serge Pauwels og så Jakob Fuglsang. Vi er selvfølgelig meget klogere allerede i morgen, hvor den bedste maksimalt kan hente 60 point.

Men selvom en rytter som Chris Froome højest sandsynligt holder sig i baggrunden i morgen, så kan han stadig ende med at vinde. Alpe d’Huez på lørdag giver nemlig 50 point, hvis han vinder etapen. Det er mange point, når nummer et lige nu har 68 point.

Fuglsang er fire point efter Rodriguez og Bardet på førstepladsen, så han er selvfølgelig også presset til at angribe i morgen, og sådan som løbet har udviklet sig, så virker han stærkere på længere sigt end Rodriguez, og Bardet brugte rigtig mange kræfter på dagens etape.

Halvhjertede favoritangreb

Hvad sker der med de angreb, der kommer fra eksempelvis Nairo Quintana? Det ser ud som om, at han får hul i starten, men så vender han sig altid om, kigger tilbage, og når han ser, at hullet ikke er stort nok, så sætter han tempoet ned. Det er i hvert fald ikke helhjertet.

Man kan hurtigt savne, at Quintana ikke tør satse alt, når han angriber. Før colombianeren forsøger det, før finder vi ikke ud af, om Chris Froome overhovedet kan vise svaghedstegn i år. Måske kan de angreb komme i morgen på kongeetapen.

En stor del af rosen skal selvfølgelig også sendes til Chris Froome og holdkammeraten Geraint Thomas, der bare generelt har kørt helt eminent. Deres hårde tempo er ikke hårdt nok til at eksplodere fuldstændig, men det er i høj grad hårdt nok til at lukke alle angreb, der kommer mod dem. Det er for seere måske lidt kedeligt, men det er i høj grad også en måde at vinde Tour de France på, og det er jo det, som det drejer sig om.