Fuglsangs Tour: En rutsjebane der gik mest nedad

Jakob Fuglsang fik ikke helt opfyldt sine ambitioner i årets Tour de France, der bød på flere uheld.

Jakob Fuglsang var i asfalten flere gange i årets tour. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Cykelrytteren Jakob Fuglsang er ikke helt tilfreds med sit udbytte af Tour de France, der slutter med paradekørslen til Paris søndag.

Den danske Astana-rytter viste sig flot frem i perioder, men konklusionen er, at han ikke fik opfyldt sine mål undervejs.

- Det var en rutsjebane, hvor det gik mest nedad. Det har ikke været det Tour de France, som jeg havde håbet på. Et par gange har jeg været tæt på at lykkes med det, jeg gerne ville, uden at det lykkedes helt, siger Jakob Fuglsang.

Linkbox

Læs også

Quintana presser Froome til det yderste i fransk sejr

Undervejs i Touren styrtede han et par gange, og han var decideret uheldig, da han blev kørt ned af en motorcykel, netop som han så ud til at være på vej mod bjergtrøjen.

Vil være kaptajn

Han har stadig ambitioner om at blive holdets kaptajn i en grand tour, men er næppe kommet tættere på at udleve den drøm efter dette Tour de France.

- Det er svært at sige, hvad jeg kan bruge min præstation til. Jeg har været lige ved og næsten nogle dage, andre dage har jeg været rigtig godt kørende. Og så har der været dage, hvor det ikke har spillet for mig, siger Jakob Fuglsang.

Linkbox

Læs også

VIDEO De tre største kollapser iført den gule trøje

På lørdagens 20. etape til Alpe d'Huez trillede danskeren i mål på toppen af det berømte bjerg som nummer 59, mere end 12 minutter efter vinderen, Thibaut Pinot (FDJ).

Med mindre der sker uventede forskydninger på søndagens etape, slutter Fuglsang som en samlet nummer 23.

- Nu ser jeg bare frem til at komme til Paris, lyder det fra en mellemfornøjet dansker.

/ritzau/