Hjælperytteren Kragh jagtede etapesejr: 'Det var et fedt cykelløb'

Søren Kragh Andersen blev nummer otte på onsdagens etape efter at have fået fri af kaptajnen Tom Dumoulin.

Søren Kragh Andersen gik efter etapesejren, men endte som nummer otte. (Foto: Stephane Mahe © Scanpix)

Der er ingen tvivl om, at hovedfokus er på Tom Dumoulin hos Team Sunweb, så selvom Søren Kragh Andersen bærer den hvide ungdomstrøje, er rollefordelingen klar.

Men onsdag morgen meldte holdets anden profil Michael Matthews ud, at han var syg og derfor ikke kunne fortsætte i Tour de France, og da Tom Dumoulin var fint positioneret i afslutningen, så havde danskeren pludselig muligheder.

- Hvis Tom ikke råbte efter hjælp i radioen på de sidste fem kilometer, så kunne jeg køre min egen chance. Så jeg kørte efter det til sidst, siger Søren Kragh Andersen.

- Jeg tænkte ikke så meget på trøjen. Der var mere fokus på cykelløbet i dag, og det var et fedt et af slagsen, forklarer han.

Michael Matthews er holdets gode afslutter. Han fungerer både i de flade og de lidt mere stejle spurter. Derfor var det også planen, at han var frontmanden på de her etaper.

- Vi skulle have kørt for ham i dag og i morgen i finalen. Det var virkelig dårlige nyheder for ham og holdet, men hvis man ikke er rask, så skal man ikke køre cykelløb, forklarer Søren Kragh Andersen.

- I dag var der en chance for mig, og så må vi se, hvad der ellers byder sig over løbet. Fokus er selvfølgelig stadig primært på Tom, siger danskeren.

Etapen torsdag slutter på Mur de Bretagne. Det er endnu en afslutning, som faktisk ville passe den danske bærer af ungdomstrøjen glimrende, men det er ikke sikkert, at han får muligheden for at gå efter den.

- Finalen i morgen passer egentlig også Tom, så lad os se. Det kan godt være, at han kører efter etapen i morgen, siger Søren Kragh Andersen.

Etapen torsdag kan ses på Eurosport og TV 2. Den kan også lyttes til i Touren på P3 eller følges på dr.dk/sporten. Man kan gense alle højdepunkterne og høre reaktionerne om aftenen i AftenTour klokken 21.00 på DR1.

Facebook
Twitter