Holm: ’Klassementsryttere vil blive blæst ud af lystavlen – men ikke Fuglsang’

Tour de France-rytterne skal i dag køre på brosten i området omkring Roubaix. Flere af klassementsrytterne vil tabe tid, vurderer Brian Holm.

Jakob Fuglsang og Astana kommer i dag på hårdt arbejde omkring Roubaix. (Foto: Jeff Pachoud © Scanpix)

Den helt store udfordring på dagens etape i Tour de France bliver de 21,7 kilometer, hvor der skal køres på brosten. I alt skal rytterne forcere 15 brogede brostensstykker på etapen, som helt sikkert vil skabe forskydninger blandt flere af klassementetshåbene.

Det vurderer Quick-Steps danske sportsdirektør Brian Holm, der samtidig tror, at Jakob Fuglsang har gode chancer for at være med fremme, når etapen skal afgøres i klassikerbyen Roubaix.

- Det bliver vanvittigt underholdende. Der skal nok være nogle af klassementsrytterne, der bliver blæst ud af lystavlen. De kan hurtigt tabe minutter, hvis de ender i vejkanten uden et reservehjul siger Brian Holm og tilføjer:

- Af klassementsfolkene synes jeg, at Fuglsang kører godt på brosten, og det gør Bob Jungels og Vincenzo Nibali også – han har akrobatiske evner på cyklen. Fuglsang kunne sagtens ende i top ti. Jeg tør ikke sige, om han kan vinde den, det kan i alt 30 ryttere vel. Jeg er sikker på, han vil gøre det godt. Og hvis han får en defekt, er jeg sikker på, at han har Cort og Valgren til at sidde hos sig og køre ham tilbage.

Fest i flaskehalsen

Brostene omkring Roubaix er berygtede for at ligge hulter til bulter på vejen og gøre overfart til et helvede for rytterne. Men hvis man spørger Brian Holm, er det faktisk ikke den store sag at forcere de stenede stykker - tværtimod er det hele optakten til pavéstykkerne, der skaber drama i feltet.

- Det værste ved brostenene er stykket inden, hvor der bliver flaskehals. Der skal der koncentration til. Der kommer 170 cykelryttere, der alle vil ligge blandt de forreste ti, så der bliver fest.

- Men når man først sidder på brostene, så kører det lidt af sig selv, når det ikke regner vel at mærke. Er det støvet, kan det være, nogen glider, og så skal man selvfølgelig køre uden om. Men jeg vil mene, det er nemmere at køre på brosten end at køre opad.

Etapen starter kl. 12.50 og kan ses på TV 2. Den kan også følges i en velskrevet og medlevende liveblog her på dr.dk eller høres i radioen på ’Touren på P3’.

Facebook
Twitter