Infektion i luftvejene sendte van Garderen ud

Det var en infektion i luftvejen, der tvang Tejay van Garderen til at trække sig fra 17. etape af Tour de France.

Tejay van Garderen måtte udgå af Touren med en infektion i luftvejene. (Foto: KIM LUDBROOK © Scanpix)

Tejay van Garderen har kæmpet med sygdom i nogle dage, og det er årsagen til, at han onsdag var nødt til at udgå af Tour de France på 17. etape.

BMC-kaptajnen lå ellers nummer tre i klassementet, men allerede fra etapens start var han drænet for kræfter, siger holdets læge, Max Testa.

- Man kunne allerede fra start se, at han ikke havde det godt. Han havde hovedpine og kunne ikke generere nogen kraft overhovedet.

- Han har haft en infektion i luftvejene siden 13. etape, og han var i stand til at håndtere det i nogle dage. Vi håbede, at hviledagen ville bringe ham gennem det værste, men det var altså ikke tilfældet, lyder det fra Testa.

Han mener, at resterne af sygdommen kombineret med udmattelse efter at have slæbt sig igennem de seneste dage til sidst blev for meget for det store amerikanske Tour-håb.

Var okay i morges

Van Garderens exit kommer som en stor overraskelse for BMC-holdet, der håbede, at han var klar til at forsvare sin tredjeplads efter en velkommen hviledag tirsdag.

- I morges følte han sig okay - han var ikke på 100 procent, men heller ikke værre end tidligere dage. Helt ærligt havde jeg ikke set det komme, siger Max Testa.

Van Garderen selv ville ikke sige noget til pressen, da han ankom til holdbussen med et håndklæde over hovedet.

- Lige nu er han chokeret, fordi han var nødt til at opgive at fortsætte. Det er mest psykologisk. Fysisk har han det okay, siger Max Testa.

Med kaptajnens exit er bedste BMC-rytter i klassementet den spanske veteran Samuel Sánchez på en 13.-plads.

Men holdet vil i de resterende fire dage primært køre for at sikre sig etapesejre oven i de tre, det allerede er blevet til.

/ritzau/