Ingen Leth i årets tour-dækning: 'Hans stemme er jo lyden af Tour de France'

Tidligere cykelrytter Brian Holm ærgrer sig over, at Jørgen Leth ikke skal kommentere årets Tour de France.

Jørgen Leth vil ikke kommentere årets Tour de France, da han ikke kan få lov til at dække begivenheden fra Frankrig. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Når sommerens Tour de France sættes i gang for 106. gang, må seerne undvære det velkendte lydspor fra Jørgen Leth.

Cykelkommentatoren har valgt at sige nej tak til jobbet, da han ikke kan få lov til at dække begivenheden fra Frankrig, som han ellers har haft for vane.

TV2 ville gerne have Leth til at arbejde fra studiet i Odense, men det var Jørgen Leth ikke interesseret i.

Det oplyser TV2.

Den tidligere professionelle cykelrytter og sportsdirektør Brian Holm synes, det er ærgerligt, at Jørgen Leth ikke skal kommentere årets cykelløb.

- Jørgen vil blive savnet som kommentator. Hans stemme er jo lyden af Tour de France. Jeg har kendt Jørgen rigtig godt siden midten af 1980’erne, og han har været med til at gøre Tour de France og cykelsporten stor, siger Brian Holm til DR Nyheder.

Gav sporten kultur

Brian Holm kalder Jørgen Leth for "et ikon i cykelsporten".

- Hans fortællinger, når feltet bevæger sig ned gennem Frankrig, er jo blevet en del af cykelsporten. Jørgen var manden, der gav cykelsporten et tvist af kultur. Det var en arbejderport, og lige pludselig fik han den lidt op i nogle højere luftlag. Det tror jeg, at vi alle sammen har haft godt af, siger Brian Holm og tilføjer:

- I dag er der mange flere mennesker, der er begyndt at cykle, og vi kan takke Jørgen Leth for, at sporten rammer så bredt nu.

- Og så har han lavet en af de bedste cykelfilm nogensinde, ‘En forårsdag i helvede’. Den vil stå for evigt.

Brian Holm, tidligere professionel cykelrytter og sportsdirektør for Quick-Step Floors, vil savne lyden af Jørgen Leths stemme til årets Tour de France. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Brian Holm siger, at han ikke vil blande sig i uenigheden mellem TV2 og Jørgen Leth, men han slår dog fast, at "Jørgen fungerer bedst, når han er i Frankrig".

Leth: Afgørende at være i Frankrig

Til Ritzau siger 81-årige Jørgen Leth, at han havde håbet at kunne dække cykelløbet mange år endnu:

- Vi har haft et langt og glædeligt samarbejde, der gennem årene har ført til mange magiske stunder i verdens bedste cykelløb.

- For mig er selve essensen af mit arbejde som Tour de France-kommentator at være i Frankrig, der hvor det sker, og jeg så frem til at være med igen i år og langt ud i fremtiden. En vision jeg indtil for nylig delte med TV2, siger Jørgen Leth.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter