Jakob Fuglsang udgår af Tour de France

Den danske klassementsrytter er stået af på 13. etape af løbet.

Jakob Fuglsang har opgivet at køre videre i Tour de France. (Foto: PHILIPPE LOPEZ © Scanpix)

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang er færdig i dette års Tour de France. 13. etape blev endestationen for Astana-rytteren, der var involveret i en ærgerligt styrt på 11. etape. Det kostede Fuglsang et brud på både håndled og albue, og af samme grund led han stort på torsdagens etape, hvor han trods et stort tidstab dog kom i mål. Ud over de to brud døjede Fuglsang efterfølgende også med dårlig mave.

På 13. etape fredag kunne Jakob Fuglsang dog ikke mere. Den ellers korte etape på Bastilledagen bød på tre stigninger, men allerede efter få kilometer kom Fuglsang i problemer. Han kæmpede for at hænge på feltet på af den første stigning, og med cirka 35 kilometer til mål måtte danskeren altså stige af cyklen og udgå af løbet. Det meddeler hans hold Astana på Twitter.

Inden sit uheldige styrt i en forplejningszone onsdag lå Jakob Fuglsang ellers godt mde i det samlede klassement. Danskeren lå inden da nummer fem i det samlede klassement og gjorde sig berettigede forhåbninger om en samlet podieplads i Paris. Astana-holdet må nu undvære Jakob Fuglsang i forsvaret af den gule trøje, som sidder på italieneren Fabio Aru.