Jubel over dansk Tour-start: 'Den største sportsbegivenhed på dansk jord nogensinde'

Tour de France starter i 2021 i Danmark. Det vækker glæde landet over.

Verdens største cykelløb kommer til Danmark, og det vækker stor begejstring fra forskellige kanter.

Vi har samlet reaktionerne på dagens offentliggørelse herunder.

Kronprins Frederik var med til dagens pressemøde på Københavns Rådhus og kalder det 'kæmpestort', at Tour de France kommer til Danmark.

- Det rører ved mine franske rødder, og jeg regner med, at den franske befolkning begynder at opdage, at der er noget, som hedder Danmark, og siger 'måske skal vi på ferie hvis ikke før så i 2021 i forbindelse med Tour de France'.

- Det er rigtig vigtigt, at vi også får tiltrukket nogle sydeuropæere til Nordeuropa. Mange franskmænd, jeg kender, siger, 'jamen, der jo koldt og vådt', og det har de delvist ret i, men vi har også meget andet at byde på blandt andet inden for gastronomien, siger han.

I Danmarks Cykle Union (DCU) har man svært ved at få armene ned efter dagens offentliggørelse af en dansk Tour de France-start i 2021.

- Det er intet mindre end fantastisk. Det er noget, vi har drømt om i dansk cykelsport i mange år, og nu lykkes det så endeligt, siger formand Henrik Jess Jensen.

I udnævnelsen af Danmark som udgangspunkt for verdens største cykelløb har løbsdirektør Christian Prudhomme adskillige gange lagt væk på nationens position som cykelforbillede for andre.

Den position ser man frem til at bestyrke i DCU.

- Det giver os en unik mulighed for at få endnu flere folk på cyklen - ikke kun i løbssammenhæng, men også blandt glade motionister.

- Vi kommer til at arbejde strategisk med, at det ikke bare bliver en raket med et enkelt brag. Vi håber på at kunne gøre den danske Tour-start til en løftestang for dansk cykelsport helt generelt, siger formand Henrik Jess Jensen.

Bliver dette den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk jord?

- Ja, det må man sige. Nu er jeg kun godt 50 år gammel, men der er i hvert fald ingen tvivl om, at det er den største begivenhed i min levetid. Det er en begivenhed på allerøverste hylde, lyder det fra Henrik Jess Jensen.

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF), mener, at tildelingen af Tour-starter igen beviser, hvordan Danmark bliver opfattet ude i verden.

- Det er endnu en bekræftelse på, at vores ry langt overgår vores størrelse. Det er helt uhørt, at vi på så kort tid har formået at hente både verdens største cykelløb, VM i ishockey, VM i håndbold og EM i fodbold til Danmark, siger Mølholm i en pressemeddelelse.

Han bemærker især, at et løb så traditionsbundet som Tour de France har været villige til at ændre på placeringen af hviledage.

- En Tour-start er én af de helt store begivenheder og en perfekt kombination af sportslig tyngde og tilskueroplevelse. Det er en stor bedrift, og det har krævet ekstra at få arrangørerne til at flytte hviledage for, at det kan lade sig gøre, lyder det fra Morten Mølholm.

Den danske Tour-start byder på tre etapter. En enkeltstart i København, en etape fra Roskilde til Nyborg og en etape fra Vejle til Sønderborg.

Etaperne i Danmark køres den 2., 3. og 4. juli.