Kan Fuglsang vinde Touren? Frost og Holm er uenige

Brian Holm tror et stærkt Astana-hold kan hjælpe Fuglsang i gult. Dan Frost er mere skeptisk.

Dan Frost og Brian Holm ser ikke ens på Fuglsangs chancer under Tour de France.

Med sejre i Liège-Bastogne-Liège og Critérium du Dauphiné har Jakob Fuglsang gang i sin bedste sæson nogensinde.

Spørgsmålet er nu, om danskerens fænomenale form gør ham til et realistisk bud på en vinder af årets Tour de France?

Svaret er ja, hvis man spørger Brian Holm. Især, fordi den 34-årige Astana-kaptajn har et uhyre stærkt hold til at hjælpe sig.

- Jeg tror, han kan vinde. Hele Astana-holdet har fået et løft og ser skræmmende ud i den her sæson. De har stort set vundet samtlige etapeløb, de er stillet op i, påpeger sportsdirektøren.

Jakob Fuglsang i gult efter sejr i etapeløbet Critérium du Dauphiné. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

Dan Frost: Drop klassementet

Knap så optimistisk er DR Sportens cykelekspert, Dan Frost, der tvivler på, at danskeren kan holde niveau hele vejen gennem verdens hårdeste cykelløb.

- Det bliver svært for Jakob at komme på podiet i den her Tour, på trods af, at en del af favoritterne ikke stiller til start.

- Det er mange år siden, han har været med i toppen af klassementet. De sidste par gange har det været grundet skader og styrt. Men jeg sætter stadig spørgsmålstegn ved tre ugers Grand Tour for hans vedkommende.

Derfor bør Fuglsang i Dan Frosts optik fokusere på andet end klassementet.

- Jeg har tidligere sagt, at jeg ikke synes, han skal gå efter en podieplads. Jeg synes, han skal gå efter etapesejre og eventuelt en bjergtrøje. Men det kan godt være, jeg bliver modbevist efter den her Tour.

Modbevist blev Brian Holm allerede tidligere på foråret.

- Da han skulle køre Liege-Bastogne-Liege, var han megafavorit. Alle i hele feltet kiggede på ham, og alligevel kørte han dem bare fuldstændigt ud af brættet. Det var imponerende, og da han nærmest lavede samme nummer i Duaphiné, tænkte jeg ’hold da op’.

- Geraint Thomas aner vi ikke, hvor vi har, med det stille forår han har haft. Og selvom Bernal kører stærkt, så tror jeg helt sikkert godt, at Jakob Fuglsang kan være med hele vejen, lyder vurderingen fra Brian Holm.

Følg Jakob Fuglsang og de øvrige otte danske ryttere i Aftentour på DR1.

Facebook
Twitter