Kronprins Frederik og Løkke holder pressemøde på Københavns Rådhus

Den danske tour-start forventes at blive præsenteret på et pressemøde her til formiddag.

Rygterne om Tour de France til Danmark har floreret længe. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) modtager en gul cykeltrøje af Frankrigs præsident Emmanuel Macron onsdag den 29. august 2018. (Foto: Statsministeriet/handout © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), holder pressemøde i formiddag klokken 10.30 på Københavns Rådhus.

Kronprins Frederik vil også være til stede på mødet. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Pressemødet kommer dagen efter, at løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, fortalte det franske medie Europe 1, at tour-starten i 2021 kommer til Danmark. Det ventes, at pressemødet på rådhuset netop handler om tour-start.

Dette vil hverken Statsministeriet, Erhvervsminsteriet eller Københavns Kommune dog bekræfte.

Men på Twitter har Lars Løkke Rasmussen noteret, at han glæder sig efterfulgt af en cyklende emoji.

Det var ventet, at statsministeren ville indkalde til pressemøde, efter at Tour de France har meddelt, at løbet i 2021 starter i Danmark.

Christian Prudhomme forklarede i går, hvorfor starten for verdens største cykelløb i 2021 finder sted i Danmark.

- I København er der flere cykler end indbyggere. Det er en historie om et møde mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby, sagde Tour-direktøren.

- Jeg er imponeret over antallet af folk, der cykler i København. I København er der mange, som cykler per indbygger. I København cykler børn i skole, og der er mange, der ser Tour de France i fjernsynet, sagde Christian Prudhomme i et kort radioklip på hjemmesiden.

I første omgang forlød det, at etapen fra Roskilde vil slutte i Odense, men løbsdirektør Prudhomme har meddelt, at den slutter i Nyborg.
I første omgang forlød det, at etapen fra Roskilde vil slutte i Odense, men løbsdirektør Prudhomme har meddelt, at den slutter i Nyborg.