Kronprinsen om Tour de France i Danmark: 'Det rører ved mine franske rødder'

Tour-direktør Prudhommes besøg i Danmark har overbevist ham om, at vi kan løfte opgaven, mener kronprinsen.

Cykelløbet Tour de France er blandt de største begivenheder i verden, mener kronprins Frederik. Derfor er han også begejstret for, at det i 2021 begynder i Danmark.

- Det her er jo en top-3 begivenhed i verden, siger han på et pressemøde.

Aldrig før har en del af ruten til cykelløbet ligget så langt mod nord.

Foruden en stor dansk indsats for at bringe løbet til Danmark skyldes resultatet ifølge kronprinsen også, at vi som folk generelt er glade for at cykle.

- Vi har glæde for cyklen. Vi er en cykelnation, så det er åbenbart, at vi skal have Grand Depart.

Kan tiltrække flere turister

Kronprinsen tror også, at cykelløbet kan tiltrække flere turister til Danmark fra Frankrig og Sydeuropa, siger han til DR Nyheder.

- Det rører ved mine franske rødder, og jeg regner med, at den franske befolkning begynder at opdage, at der er noget, som hedder Danmark oppe mod nord, og siger 'måske skal vi på ferie, hvis ikke før så i 2021 i forbindelse med Tour de France'.

- Det er rigtig vigtigt, at vi også får tiltrukket nogle sydeuropæere til Nordeuropa. Mange franskmænd, jeg kender, siger, 'jamen, der jo koldt og vådt', og det har de delvist ret i, men vi har også meget andet at byde på blandt andet inden for gastronomien, siger han.

Tour-direktør overbevist

Desuden har direktøren for Tour de France besøgt Danmark flere gange de seneste fem år, og de besøg har været med til at sikre Danmark tour-starten, vurderer kronprins Frederik.

- Han er blevet mere og mere overbevist om, at vi kan løfte den opgave, fordi vi har erfaring med at løfte store sportsbegivenheder.

Kronprins Frederik sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen, Tour de France direktør Christian Prudhomme, Københavns overborgmester Frank Jensen og erhvervsminister Rasmus Jarlov efter pressemøde om Tour de France på Københavns Rådhus. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

De seneste år har Danmark blandt andet været værtsland for VM i håndbold og VM i ishockey. Desuden begyndte cykelløbet Giro d'Italia i 2012 i Herning.

Da de tre danske Tour-etaper blev præsenteret på et pressemøde torsdag formiddag tog kronprinsen også ordet på fransk. Her sagde han blandt andet, at begivenheden vil styrke båndet mellem Danmark og Frankrig.

/DR Nyheder/