Kvinderne åbnede Champs-Élysées: Halvdelen styrtede undervejs

Danske Christina Siggaard sluttede som nummer 23 i løbet La Course i det store kvindeløb.

Anna van der Breggen kom først over stregen. (Foto: Yoan Valat © Scanpix)

Danske Christina Siggaard sluttede som nummer 23, da kvinderne kørte løbet La Course på Champs-Élysées søndag.

Det er andet år i træk, at organisationen bag Tour de France afvikler det 89 kilometer lange endagsløb, hvor kvinderne ligesom sidste etape i Tour de France har afslutning på den berømte franske avenue.

Efterfølgende kunne Christina Siggaard, der kører for holdet Matrix Fitness, berette om nogle ualmindeligt svære forhold for rytterne i den regnvåde franske hovedstad.

- Der var en del, der røg ned, og jeg vil sige det sådan, at over halvdelen af feltet var nede mindst en gang, forklarer hun.

Heldigvis for de 61 ryttere var regnen også med til at afbøde nærkontakten med brostenene.

- Det var sådan nogle slide-styrt, så det var ikke sådan, at man – 7-9-13 – slog sig ret meget. Jeg var nede en enkelt gang, og det var mit første styrt i år, siger Christina Siggard, der til trods for, at hun var langt fra sejren, var godt tilfreds med sit løb.

- Jeg blev fanget i et styrt i det sidste sving, men jeg følte egentlig, at det gik godt og at jeg var godt kørende. Men det går ikke altid, som man lige drømmer om, men jeg synes, at det var fint.

Stor fokus på løbet

De kvindelige cykelryttere lever en sportslig tilværelse i skyggen af mændene, og sjældent er der mere fokus på det modsatte køn end under Tour de France.

Men netop muligheden for at køre som ’opvarmning’ på Champs Élysées kaster ekstra opmærksomhed af sig, fortæller Christina Siggaard, der kalder La Course det største løb, hun har deltaget i.

- Både med tv-dækning, publikum, tradition og alt omkring det. Det er en helt anden stemning, man oplever. Normalt står der bare et par stykker ved målstregen, og så er det det, men det her var virkelig stort.

Hollænderen Anna van der Breggen vandt løbet i tiden 2.05,01 timer.

Facebook
Twitter