Lars Bak vil køre Tour'en i Danmark som 38-årig

Hvis Tour de France kommer til Danmark i 2018, vil Lars Bak gøre alt for at deltage trods sin alder.

Tour de France 2015 2.etape Utrecht - Zelande Lars Bak ved start Lars Bak (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Der blev plantet en lille drøm i alle danske cykelentusiaster, da erhvervs- og vækstministeriet fredag offentliggjorde, at Danmark officielt forsøger at få Tour de France til landet i 2018.

Det ville være en fantastisk begivenhed og et historisk stort sportsarrangement at få til Danmark, og den danske rytter Lars Bak er meget begejstret for projektet.

- Vi havde VM i 2011 og Giro d’Italia i 2012, så det er bare kronen på værket, hvis vi kan få Tour de France hertil i 2018, siger Lars Bak til DR.

- Det kunne være kanon for Danmark. Det er jo det, folk har snakket om, siden Bjarne Riis vandt Tour de France i 96 - at få løbet til Danmark. Det kunne være kæmpestort.

Kæmpe med hud og hår

Den rutinerede danske rytter ser ikke noget problem i at placere starten af cykelløbet så langt fra de franske landeveje. Det har man tidligere gjort med succes.

- Sidste år startede Tour de France i England, og Giroen har startet i både Irland og Danmark, hvor jeg selv var med. Der har ikke været nogen problemer. Man skal flyve dertil, og det er gået fint. Det er en del af gamet, og det skal ikke afholde Tour de France fra at komme til Danmark.

35-årige Lars Bak er ikke just nogen unge rytter længere, men selvom han i sommeren 2018 vil være fyldt 38 år, så vil han gøre alt for at kunne deltage i Tour de France på dansk asfalt.

- Hvis de stadigvæk kan bruge mig, og hvis jeg stadig kan få kontrakt, så vil jeg kæmpe med hud og hår for at kunne køre Tour de France i Danmark. Nu skal Danmark jo første have arrangementet, men så snart det bliver offentliggjort, om vi får det, så er det noget, man vil kæmpe ekstra for. Det kunne virkelig være stort at køre Tour de France i Danmark, så det vil jeg gøre alt for at komme med til. Men det kan kun fremtiden vise.

Lars Bak har kørt for Lotte-Soudal teamet siden 2012. I september sidste år forlængede han sin kontrakt med yderligere to sæsoner, hvilket betyder, at han også har et hold i 2016-sæsonen.