Mareridtsetape var et wakeup-call for Fuglsang: ‘Ikke alle på holdet har været på 100 procent’

Jakob Fuglsang og holdkammeraterne på Astana har snakket ud og lært af fadæsen på 10. etape ved Tour de France.

Jakob Fuglsang og resten af Astana har lært af fiaskoen på 10. etape - men danskeren understreger også, at holdet skal oppe sig for at nå sine mål. (Foto: Jeff Pachoud © Scanpix)

Nogle gange går tingene ikke helt sådan, som man har planlagt det.

Det kan Jakob Fuglsang og resten af Astana i den grad skrive under på efter mandagens 10. etape ved Tour de France, der blev alt andet end stille og rolig, som ellers forventet.

I stedet blev det en mareridts-etape for danskeren, da Fuglsang og Astana blev fanget i sidevinden godt og vel 40 kilometer før mål. Det resulterede i et tab på et minut og 40 sekunder for Fuglsang til konkurrenter i den samlede stilling, og den store fadæse er da også noget, som har fyldt meget tirsdag i diverse medier – også hos Astana, der har brugt en del tid på at snakke hele oplevelsen igennem.

- Der har selvfølgelig ikke været fest og glade dage på holdet efter etapen. Det var noget lort, og det måtte ikke ske. Men det skete, og vi kan ikke lave om på det nu. Det har været et wakeup-call for hele holdet.

- Vi har snakket det hele igennem med sportsdirektøren, og her til morgen sad vi ryttere og fik clearet det hele, siger Jakob Fuglsang.

Gense situationen, hvor det gik galt for Fuglsang og Astana på 10. etape.

Efter mandagens etape udtalte Fuglsang kort efter, at han undrede sig over, at hans hold ikke var bedre forberedt på etapen og situationen, hvor feltet blev splittet, og hvor Astana og Fuglsang blev snydt.

Dagen derpå indrømmer han da også, at ikke alle ryttere på Astana har ramt topformen i de første par uger ved Touren.

- Der er helt sikkert nogen, der har haft nogle fysiske problemer her i starten af løbet, og det er klart, at det i Tour de France kommer meget mere til udtryk, hvis du ikke er 100 procent, end det gør i andre løb.

- Til en vis grad har det været bevidst, at alle otte mand ikke har siddet sammen hele tiden. Det er noget, vi skal blive bedre til. Det er ærgerligt, at det var det, der skulle til for at vi for alvor vågnede op, men jeg tror, at vi får et Astana-hold at se, der holder mere sammen de kommende uger, siger han.

Jakob Fuglsang var på ingen måde tilfreds med udfaldet på 10. etape ved Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup © Scanpix)

Jakob Fuglsang understreger, at fiaskoen på 10. etape ikke har slået ham ud, og at han stadig er klar på at kæmpe for sine mål.

- Det er ikke enden på Touren. Og nu har jeg brug for et hold, der støtte op omkring mig. Vi skal være bedre til at kommunikere og stå sammen. Men det er jeg sikker på, at vi kommer til at vise fremadrettet, siger han.

Tour de France-feltet er tilbage igen på de franske landeveje onsdag, hvor 11. etape går fra Abi til Toulouse. Det er umiddelbart ikke en etape, hvor Fuglsang kan forsøge sig med at vinde tid på sine konkurrenter, da etapen ligger til at blive afgjort i et sprint.

Facebook
Twitter