Michael Mørkøv vinder DM-guld i cykling

Den rutinerende rytter var først over stregen i søndagens linjeløb på Lolland-Falster.

Michael Mørkøv var hurtigst i spurten. (Foto: NILS MEILVANG © Nils Meilvang)

Michael Mørkøv vinder DM-guld i linjeløbet i landevejscykling, da han sejrer i en afsluttende spurt på den knap 220 kilometer lange rute på Lolland-Falster.

Det er anden gang i karrieren, at Mørkøv bliver dansk mester i linjeløbet. Første gang var i 2013.

Niklas Larsen (Virtu) og Michael Carbel (Fortuneo Vital Concept) tog sig af henholdsvis 2. og 3. pladsen.

- Det er fantastisk. Jeg havde virkelig håbet, at jeg kunne vinde dette mesterskab. Det er en drøm, der gik i opfyldelse. Min fornemmelse var god. De sidste par dage har jeg haft en rigtig god fornemmelse, siger Mørkøv og fortsætter:

- Jeg satte min lid til min placeringsevne og min erfaring, for det kunne blive svært i en regulær spurt mod nogle af de helt unge. Heldigvis lavede Niklas Larsen en fejl ved at komme ind i for tungt et gear, og jeg havde forholdsvis let ved at gå forbi.

- Jeg satte min lid til min placeringsevne og min erfaring, for det kunne blive svært i en regulær spurt mod nogle af de helt unge. Heldigvis lavede Niklas Larsen en fejl ved at komme ind i for tungt et gear, og jeg havde forholdsvis let ved at gå forbi, siger Mørkøv.

Løbets måske mest aktive rytter Mads Pedersen forsøgte med to kilometer til mål at komme først ind i målbyen Nysted, men Asgreen med Mørkøv i hjulet fik tvunget cyklerne forbi den unge Trek-rytter.

På de kringlede og smalle veje frem mod målstregen kunne de to ryttere fra det belgiske World Tour-mandskab ikke passeres.

I spurten vandt Mørkøv suverænt foran Niklas Larsen.

Rytterne kørte knap 220 kilometer på en flad og ikke specielt vindblæst rute på det sydlige Lolland, men løbet blev hårdt.

Juniorverdensmesteren Julius Johansen, som for tre uger siden blev dansk U23-mester, var en af fire kontinentalryttere, der rykkede væk tidligt i løbet.

De opbyggede over fire minutters forspring, før favoritterne trådte i karakter halvvejs i løbet.

Anført af Matti Breschel rykkede de udlandsprofessionelle med lidt over 100 kilometer tilbage frem i spidsen af hovedfeltet, og få minutter senere var feltet splittet i små grupper efter et hårdt ryk af Mads Pedersen.

Det var også begyndelsen på enden for de fire ryttere i front.

Senere - med 50 kilometer hjem - forcerede U23-verdensmesteren i enkeltstart, Mikkel Bjerg, igennem målområdet, og han fik to spurtstærke folk med i Rasmus Bøgh Wallin (ColoQuick) og Casper Pedersen (Aqua-Blue Sport).

Men den stærke trio måtte give fortabt, da Riwal og Virtu Cycling med mange ryttere besluttede at nulstille løbet med lidt over en omgang igen.

Facebook
Twitter