Michael Rasmussen: Svært at gøre som Froome uden at snyde

Den tidligere danske bjergkonge kalder Chris Froomes præstation på 10. etape for mistænkelig.

Michael Rasnussen kalder Chris Froomes kørsel på 10. etape for mistænkelig. (© (c) Scanpix)

Team Sky-rytteren Chris Froome satte samtlige ryttere godt og grundigt til vægs, da det på 10. etape af årets Tour de France for første gang for alvor gik opad.

På opkørslen til Saint Martin faldt konkurrenterne som fluer, da Tour-vinderen fra 2013 fra satte tempo. Til sidst satte Froome den sidste konkurrent, Movistars Nairo Quintana, på legende let manér, og specielt denne manøvre har fået flere kritikere til at hive cykelsportens berømte dopingspøgelse ind i manegen på ny.

- Jeg kan kun sige, at det i et historisk lys er umådelig svært at gøre, hvad Froome gjorde tirsdag, uden at snyde. Jeg siger ikke, at det er umuligt. Jeg siger bare, at det er svært, lyder det fra Michael Rasmussen i Ekstra Bladet.

Tvivlen bør komme Froome til gode

Michael Rasmussen kørte selv i gult i Tour de France i 2007, indtil han blev hevet ud af løbet af sit mandskab Rabobank som følge af uoverensstemmelser i sine whereabouts. Rasmussen indrømmede i 2013, at han havde været dopet fra 1998-2010.

På trods af mistanken mod Froome opfordrer Rasmussen til ikke at dømme briten.

- Mange løfter øjenbrynene og drager paralleller til US Postal og Lance Armstrong og Astana i Giro d’Italia i år. Man bliver nødt til at lade tvivlen komme manden til gode, men selvfølgelig opstår der tvivl om en sådan præstation, lyder det endvidere fra Rasmussen.

Allerede inden tirsdagens etape var der debat omkring Chris Froome, da den tidligere Festina-træner Antoine Vayer havde lagt en video på nettet med Froomes fysiologiske data fra Mont Ventoux-etapen i 2013, hvor han ligeledes knuste al modstand.

Suveræne Chris Froome og Tour de France-feltets øvrige ryttere skal tirsdag for anden dag i træk prøve kræfter med Pyrenæerne, når bl.a. Col du Tourmalet venter.

Du kan følge dagens 11. etape på P3 og her på dr.dk/tour fra kl. 14.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter